Ayder Yaylası'nın son hali gündem oldu! Bakan Kurum'dan jet hızında cevap geldi - Son Dakika
Politika

Ayder Yaylası'nın son hali gündem oldu! Bakan Kurum'dan jet hızında cevap geldi

Ayder Yaylası'nda doğal bütünlüğün bozulduğu iddialarından sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum paylaşım yaptı. Kurum, Ayder Yaylası'na ilişkin, "Ayder'imizin güzelliğini bozan yapıları kaldırıyoruz. Yöresel mimariye uygun bir tesis yaparak hepsini aynı çatı altında topluyoruz." dedi.

26.12.2022 15:12  Güncelleme: 17:01

Kurum, sosyal medya hesabından Ayder Yaylası'nda yapılan çalışmalara ilişkin paylaşımda bulundu. "Ayder'imizin güzelliğini bozan yapıları kaldırıyoruz.

Ayder Yaylası'nın son hali gündem oldu, Bakan Kurum'dan yanıt gecikmedi

"YÖRESEL MİMARİYE UYGUN BİR TESİS YAPIYORUZ"

Yöresel mimariye uygun bir tesis yaparak hepsini aynı çatı altında topluyoruz." ifadesini kullanan Kurum, şunları kaydetti:"Bunu da doğal yapısı tahrip edilmiş 17 bin 478 metrekare alanın sadece 3 bin 863 metrekarelik kısmına yapıyoruz. Geri kalan 13 bin 615 metrekare yeşil alan olacak. Ayder'imizde altyapıyı yeniledik.

Ayder Yaylası'nın son hali gündem oldu, Bakan Kurum'dan yanıt gecikmedi

"DOĞAL YAPIYI BOZMADIK"

Otoparkı, doğal yapıyı hiçbir şekilde bozmadan yer altına indirdik. Seyir teraslarını yapıyoruz. Hepsi bitince, doğal doku daha da ortaya çıkınca yeni Ayder'imiz bugünden güzel değil, çok daha güzel ve yeşil olacak."

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'dan Ayder Yaylası açıklaması Açıklaması
Ayder Yaylası\'nın son hali gündem oldu! Bakan Kurum\'dan jet hızında cevap geldi
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ayder Yaylası'nın son hali gündem oldu! Bakan Kurum'dan jet hızında cevap geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Necati Kaya: Bu kadar yalan soyleyen bir iktidar gormedim. İstanbulda 15 temmuzdan sonra şehir icinde kalmış hepsi ormanlik ve guzel lokasyonlarda olan binlerce dönüm arazi yesil alan kalacak parklar olacak dendi,şimdi hepsine süperluks villalar yapıyorlar. İnsanın içi yaniyor. Bunlar para için herşeyi yapar yalanda soylerler. Çunkü kontrol mekanizmaları olan her türlü sistemi,adaleti yok ettiler.Az kaldı. 107 45 Yanıtla
  • Özkan Özdemir: İşte Buna Kargalar Güler Ama Hesap İnce İştir bir gün gelir yalanların hesabı sorulur 74 34 Yanıtla
  • Şükrü Gökgöz: Adamlar araziye çökmüş yapmış yapacağını zaten. Devlet yıkacak yapı sahibine yenisini yapacak muhtemelen. 58 10 Yanıtla
  • İhsan Tiryaki: Yayladaki kurnazlar değil biz yiyelim kafası bu. 14 3 Yanıtla

Advertisement