"Kirasını Düzenli Ödeyenlere Haksızlık Yapılmış" - Son Dakika
Politika

"Kirasını Düzenli Ödeyenlere Haksızlık Yapılmış"

"Kirasını Düzenli Ödeyenlere Haksızlık Yapılmış"

CHP Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Cebeci, bu konunun son derece önem arz ettiğini söyleyerek açıklamalarda bulundu.

10.05.2014 09:08  Güncelleme: 09:15

CHP Osmancık Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Cebeci 6 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında 2013 yılı mali bütçenin görüşüldüğü sırada tabloda yer alan belediye kira gelirlerinin neden düşük olduğu yönündeki sorduğu sorunun yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdiğini dile getirerek bu soruyu geçtiğimiz yıl belediyenin kira gelirlerinin % sadece 50,5’lik kısmının tahsil edilebildiğinin geriye kalan % 49,5’lik kısmın neden tahsil edilemediğini öğrenmek adına yönelttiği soru olduğunu kaydetti. 
CHP’li Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Cebeci gelir tablosunda yer alan bilgilerde % 49,5’lik oranda kira gelirinin tahsil edilememiş olmasının, kirasını düzenli olarak ödeyen vatandaşlara karşı haksızlık yapıldığına inandıklarını söyleyerek bu soruyu o amaçla yönelttiklerini ifade etti.

Belediye Meclis toplantısında Esentepe Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların mağduriyetine dönük de önerge verdiğini dile getiren CHP Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Cebeci, bu konunun son derece önem arz ettiğini söyleyerek açıklamalarda bulundu. Cebeci, "Meclis’e sunduğumuz ek gündem maddelerinin hepsi Osmancık için büyük önem arz eden konular. Ancak Esentepe Mahallesi’ndeki vatandaşlarımızın da mağduriyeti bir an evvel giderilerek çözüme kavuşturulması gerekiyor. Esentepe’de mera alanları geçmiş dönemlerde vatandaşlara satılmış. Vatandaşlarımıza oradaki evlerin tapusunu alabilmesi için Tarım Bakanlığından izin alınarak o alanın meradan çıkarılarak hazineye devredilmesi gerekiyor. Bu konunun çözüme kavuşturulması için Belediye, Tarım İlçe Şefliği, Maliye ve Tapu Kadastro Müdürlüklerinin bir araya gelerek yapacakları çalışma neticesinde çözüme kavuşturulabilir. Bu sorunun çözüme kavuşturulması için konuyu meclis gündemine taşıdık. Belediye Başkanımız da konuya eğilerek, durumun İmar komisyonuna havale edilerek ayrıntılı inceleme yapılmasını sağladı ve bunu meclisin oylarına sundu. Oy birliği ile Esentepe Mahallesinde yaşayan vatandaşlarımızın evlerinin tapularını alabilmeleri için İmar Komisyonu gereken raporu hazırlayacak. Sorunun çözüme kavuşturulması için belediye de bizler de üzerimize düşeni yapacağız" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Politika 'Kirasını Düzenli Ödeyenlere Haksızlık Yapılmış' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement