Çankaya'da İşsizliğin Formülü Bulundu - Son Dakika
Politika

Çankaya'da İşsizliğin Formülü Bulundu

Çankaya\'da İşsizliğin Formülü Bulundu

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, basın mensuplarının şahitliğinde imzaladığı "istihdam sözleşmesi" ile Çankaya'da fertlerinin hiçbiri çalışmayan ailelerden en az 1 kişiye iş garantisi verdi.

20.03.2014 12:59

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, basın mensuplarının şahitliğinde imzaladığı "istihdam sözleşmesi" ile Çankaya'da fertlerinin hiçbiri çalışmayan ailelerden en az 1 kişiye iş garantisi verdi.

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, Rixos Grand Ankara Otel'de düzenlediği basın toplantısında, 40 yıllık ömrünün 35 yılının çalışarak geçtiğini, genç yaşında elde ettiği büyük kazanımları 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Çankayalılar ile paylaşmak istediğini kaydetti. Aydın, Çankaya'nın her sokağını karış karış bildiğini, hemen her sokak ve mahallesinde iş yaşamına ilişkin deneyimler yaşadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Son 10 yıldan beri Ankara'nın en önemli STK'larında aktif görev aldım. TÜGİAD Ankara ve ASİAD'ın halen başkanlığını yürütüyorum. 125 bin üyeli İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun genel başkan yardımcısıyım. İş yaşamında elde edilen her başarı doğal olarak insanları mutlu eder. Benim bu başarılarda en fazla mutluluk duyduğum konu doğrudan ve dolaylı olarak binlerce kişiye iş sağlamam oldu. Çankaya'da yüzlerce yapıda, sosyal sorumluluk projelerinde rolüm var. Şimdi belediye başkanlığına aday olarak Çankaya'nın en önemli sorunlarından biri olan işsizliğe son vermek istiyorum."

"ÇANKAYA POTANSİYELİNİ KULLANAMADI"

İşsizliğin çok sayıda adayın dilinde olduğunu, ancak hiç kimsenin kendisini bağlayacak imza atmadığını belirten Aydın, şöyle devam etti:

"Ben inanmadığım hiçbir şeyin altına imza atmadım, atmam da. Türkiye'nin potansiyeli en yüksek ilçesi olan Çankaya'da ne yazık ki işsizlik had safhaya gelmiş. İşsizliği giderecek unsurların başında yerel yönetimler geliyor. Çünkü belediyeler sürekli üretim halinde olmalı, kente nefes aldıracak çalışmalara imza atmalı. Belediyeler çalıştıkça iş imkanları artacak, istihdam sorunu en aza inecek. Ancak, Çankaya bu potansiyelini kullanamadı. Biz 4'te birlik alana sıkışan Çankaya'yı büyüteceğiz, sanayici ve işadamı ile halk arasında köprü kuracağız. İlçedeki 10 üniversite ile istihdama yönelik projeler hazırlayacağız, ihalelerde yüzde 20 istihdam kontenjanı koyacağız. Bu çalışmaların bir bölümünü STK'larda yaptık ve başarılı olduk. Belediye yönetimini devraldığımız gün ilçedeki hareketi, gelişimi, birbiri ardına yeni iş kapılarının açıldığını, sadece belediye çalışmalarının değil, sanayi ve iş dünyasının da hareket kazandığını göreceksiniz."

"ADAYLARIN PROFİLİNİ VE PROJELERİNİ ÇOK İYİ İNCELEMELERİNİ İSTİYORUZ"

Barış Aydın, işsizliğin en önemli nedenlerinden birinin de alt yapı çalışmalarının yetersizliği olduğunu kaydederek, "Örneğin Kavaklıdere'yi, Kızılay'ı, Bahçelievler'i düşünün. Doğru dürüst yol, kaldırım, düzenli park yeri, yaya yolları olsa buradaki esnafın geliri ne kadar artar. Geliri artan esnaf bile yüzlerce istihdam yaratacak. Ben bu projeyi hazırlarken kendimi bağlayan 'istihdam sözleşmesi'ni imzalarken ekibimle birlikte günlerce çalıştım. İŞKUR ve KOSGEB ile ciddi çalışmalar içine gireceğiz. Biz hayal dünyasında gezmiyor, boş vaatlerde bulunmuyoruz. Ankaralılar'dan bu seçimde oy verirken adayların profilini ve projelerini çok iyi incelemelerini istiyoruz. Ben 31 Mart sabahı parti rozetimi çıkarıp, tüm Çankayalılar'ın belediye başkanı olacağım" dedi.

Aydın, imzaladığı sözleşme ile Çankaya'da 30 Mart 2014'ten önce ikameti olan ve halen bu ilçe sınırları içinde oturan her aileden bir kişiye iş garantisi verdiğini kaydetti. Aydın, toplantı sonrası hazırlanan "istihdam sözleşmesi"ni basın mensuplarının şahitliğinde imzaladı. Gazeteciler adına sözleşmenin şahit kısmına ise İHA muhabiri Arzu Türkuçar imza attı.

GAZETECİLERE SÜRPRİZ

Barış Aydın, basın toplantısında ayrıca gazeteciler için de sürpriz projesini açıkladı. Yasama, yürütme ve yargı organlarının merkezinin yer aldığı Çankaya'da gazetecilerin zor şartlar altında görev yaptığının altını çizen Aydın, basın mensuplarının hizmetine içinde tuvalet, teknik ekipman ve dinlenme mekanları bulunan 3 adet mobil aracı sunacağını bildirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Çankaya'da İşsizliğin Formülü Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement