TİP başkanı ve ünlü sanatçı Müjdat Gezen, Atalay için oturma eylemi başlattı - Son Dakika
Politika

TİP başkanı ve ünlü sanatçı Müjdat Gezen, Atalay için oturma eylemi başlattı

Anayasa Mahkemesi'nin 2. kez hak ihlali kararı verdiği tutuklu milletvekili Can Atalay'ın tahliye edilmesi beklenirken 13. Ağır Ceza Mahkemesi, AYM'nin kararını uygulamayarak dosyayı yeniden Yargıtay'a gönderdi. Bunun üzerine TİP Başkanı Erkan Baş ve beraberindekiler, adliye önünde oturma eylemi başlattı. Oturma eylemine ünlü sanatçı Müjdat Gezen de katıldı.

27.12.2023 23:50  Güncelleme: 07:53

Can Atalay dosyasının yeniden Yargıtay'a gönderilmesinin ardından TİP Başkanı Erkan Baş, TİP milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık ile beraberindekiler, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde oturma eylemine başladı.

Gezi davası nedeniyle tutuklu bulunan TİP Milletvekili Can Atalay için Anayasa Mahkemesi'nin 2. kez hak ihlali verdiği karar uygulanmadı. Tahliyesi beklenen Atalay'ın dosyası İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2. kez Yargıtay'a gönderildi.

Can Atalay için Çağlayan Adliyesi önünde oturma eylemi
Can Atalay

TİP'LİLER OTURMA EYLEMİNE BAŞLADI

Bunun üzerine TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile TİP milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık ve beraberindekiler Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde oturma eylemine başladı.

Can Atalay için Çağlayan Adliyesi önünde oturma eylemi

MÜJDAT GEZEN DE KATILDI

Oturma eylemine CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, sanatçı Müjdat Gezen de destek verdi.

Can Atalay için Çağlayan Adliyesi önünde oturma eylemi

MÜJDAT GEZEN: ADALET DİYE BİR FUTBOL TAKIMI VARDI

Usta sanatçı Gezen, "Eskiden Futbol liginde adalet diye bir takım vardı. Biliyor musunuz? Adalet…Gerçek bu. Sonradan ikinci kümeye düştü, sonra üçüncü kümeye düştü, sonra amatör kümeye düştü sonra yok oldu gitti. Bu kadar işte. Türkiye'nin adalet sistemindeki tarif aynen böyle. Küme düşe, düşe bu hale geldi bugün. Cumhurbaşkanı açıklama yapacak dediler aynı saatlere denk getirdiler sarayda. Saray değil, genel merkezde, genel merkezde değil bakanlıkta, bakan açıklayacak dediler. Gündem saptırma merkezi harika çalışıyor. İçeride hakimler detelefonlarla çalışıyor galiba. Sistem budur" dedi.

Can Atalay için Çağlayan Adliyesi önünde oturma eylemi

NE OLMUŞTU?

AYM, 25 Ekim'de de Gezi Davası'nda 18 yıl hapis cezasına mahkum edilen milletvekili Can Atalay'ın "seçilme hakkı" ve "kişi hürriyeti ve güvenliği"nin ihlal edildiğine karar vermişti. Karar ise 9'a karşı 5 oyla alınmıştı. Bunun üzerine tahliyesi beklenen Can Atalay hakkındaki karar uygulanmadı. Atalay tahliye edilmedi ve dosya yeniden Yargıtay'a gönderildi.

YARGITAY, AYM ÜYELERİNE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Yargıtay bunun üzerine Atalay hakkında hak ihlali kararı veren AYM üyelerine suç duyurusunda bulunmuştu. Yaptıkları açıklamayla Meclis'ten Can Atalay'ın vekilliğini düşürmesini istemişti.

Can Atalay için Çağlayan Adliyesi önünde oturma eylemi

AYM 2. KEZ HAK İHLALİ KARARI VERDİ

Atalay'ın avukatlarının ikinci kez AYM'ye bireysel başvuruda bulunması üzerine 13 Aralık'ta toplanan Yüksek Mahkeme, dosyayı Genel Kurul'a sevk etmişti. Anayasa Mahkemesi (AYM), Can Atalay hakkındaki ikinci ihlal başvurusunu görüştü. Atalay'ın kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar verildi. Mahkeme, 3 karşı oy ve oy çokluğu ile hak ihlali olduğuna hükmetti.

Can Atalay için Çağlayan Adliyesi önünde oturma eylemi
TİP başkanı ve ünlü sanatçı Müjdat Gezen, Atalay için oturma eylemi başlattı

Son Dakika Politika TİP başkanı ve ünlü sanatçı Müjdat Gezen, Atalay için oturma eylemi başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • ramazan yazar: Haklılık Tayyibe karşı gelmeyi cezasız bırakmaz..artık yeni padişahlık sistemi yani başkanlik sistemi yaşanıyor.kimse kararları yolsuzlukları kayirmalari eleştiremez..karşı oluşum karar veremez.. cezası suçlamalar ve cezaevi..o yüzden herkes boyun eğecek başkana 50 188 Yanıtla
  • Yuksel Kalinci: Hava şartları iyi herhalde 148 24 Yanıtla
  • kenan mutlu: Zaten bunların işi gücü oturup oturup kalkmak 115 38 Yanıtla
  • Cankanali: Sanatçı dediğin toplumun her kesimine aynı mesafeden bakar. A partisi B partisi seçmeni diye ayırıp kendi görüşlerine göre eleştirmeye başlarsa, bazı iktidarları eleştirip bazı iktidarları eleştirmiyorsa sanatçılığını ve objektifliği kaybetmiş demektir. 25-35-50 yıl önce adalet bugünkünden iyidi yani diyorsun dimi Müjdat efendi! hastanelerimizin, yollarımızın, savaş sanayimizin iyi olduğu kadar yani. Her şer size yararsa güzel... 65 66 Yanıtla
  • Murat Güven Güven: Alttan üşütmeyin 86 21 Yanıtla
  • Mehmet Emin Güneş: Darbukatör bayro ve saz arkadaşları bu ülkeye en büyük zararsınız. Neyse oturmaya devam edin kar yağmur yağsında asıl o zaman görelim sizi pistlerde:) 37 34 Yanıtla
  • Ali Mert GÖKDERE: En azından sizin gibi başka yerlere oturup kalmıyorlar 17 50 Yanıtla
  • Kaya Celebi: Filistin için sesi soluğu çıkmayanlar meydanlara döküldüler. Eee nede olsa kaynak belli. 30 29 Yanıtla
  • ufuk başar: Adalet herkese adalet, aynı oturma eylemini başı kapalı diye okutulmayan hakları yenenler için yaptınız mı ? Bu memleket te ne oldu da gezi olaylarını yaptınız.Kaç yıl geri gitti bu memleket. Neydi cümle GEZİ BAHANE !!! 28 30 Yanıtla
  • emre uçak: Uuy 7 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement