Büyükanıt, Bahçeli'yi Geri Çevirdi mi? - Son Dakika
Politika

Büyükanıt, Bahçeli'yi Geri Çevirdi mi?

Büyükanıt, Bahçeli\'yi Geri Çevirdi mi?

MHP, Genelkurmay Başkanı üyükanıt'ın Bahçeli'nin Randevu Talebini Geri Çevirdiği İddiasını Yanıtladı. MHP, İddialara Belgeli Yanıt Verdi.

07.03.2008 15:49

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin randevu talebini geri çevirdiği iddiasını ikinci kez yalanladı. Paçacı, ikinci tekzibinde Genelkurmay'dan aldıkları resmi yazıyı delil olarak gösterdi.

Paçacı, yaptığı yazılı açıklamada, köşe yazarı Yalçın Doğan'ın 6 Mart 2008 günü yayınlanan yazısında yer alan Bahçeli'nin Genelkurmay Başkanı'ndan randevu istediği yolundaki iddianın tamamıyla gerçek dışı olduğunu dünkü açıklamasında belirttiğini ifade ederek, "Bu konuda bilgi talebimiz üzerine Genelkurmay Başkanlığı'ndan alınan resmi yazıda, böyle bir randevu başvurusunda bulunulmadığı teyit edilmiştir. Bu durumda sözkonusu yazarın iddialarının maksatlı bir yalan ve iftira olduğu bütün çıplaklığıyla anlaşılmıştır" dedi.

Paçacı, basın ahlakı ilkelerinin yanı sıra her meslek grubu mensubunun taşıması gereken asgari dürüstlük ve haysiyet duygusu ışığında, bu yazarın bundan gerekli sonuçları çıkarmasının kendisi için ahlaki bir yükümlülük olacağını savunarak, şöyle devam etti:

"Bizim açımızdan bu çirkin yalan ve iftiraların üzerinde durulması gereken asıl yönü, bunun zamanlaması açısından bu yazarı kimin kullandığı ve bundan beklenen amacın ne olduğudur. Sayın Başbakan Erdoğan'ın 2 Mart 2008 günü Ankara İl Gençlik Kolları kongresi'nde yaptığı konuşmadaki bazı beyanları, bu konuda ipucu teşkil edecek niteliktedir. Sayın Başbakan, muhalefet liderlerinin Kuzey Irak'a sınır ötesi kara harekatı hakkındaki değerlendirmelerini eleştirirken, isim ve adres vermeden aynen şu ifadelerde bulunmuştur: 'Biz kimlerin kimlerle görüşmek için randevu talebinde bulunup, randevu alamadıklarını gayet iyi biliriz.' Bu ifadelerin, bundan 3 gün sonra Yalçın Doğan'ın köşe yazısına taşıdığı yalan ve iftiralarının ilham kaynağı olup olmadığının bilinmesi önem taşımaktadır. Bunu açıklığa kavuşturmak, bu sözlerin sahibi Sayın Başbakan için ahlaki ve siyasi bir sorumluluktur. Milliyetçi Hareket Partisi, Sayın Başbakan'ın bu konudaki sorumluluğun icabını yerine getirmesini beklemektedir. Bundan kaçınması halinde kimlerin MHP'yi karalamak için yalan ve iftiralara bel bağladıkları kamuoyumuz tarafından görülmüş olacaktır." (YZE-CC-CC-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Büyükanıt, Bahçeli'yi Geri Çevirdi mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement