Btp'nin Vaadi Beş Bin TL Maaş - Son Dakika
Politika

Btp'nin Vaadi Beş Bin TL Maaş

Btp\'nin Vaadi Beş Bin TL Maaş

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İzmir Milletvekili adayları, partinin genel başkanı Haydar Baş’ın Milli Ekonomi Modeli’ni Rusya ve Yunanistan’da iktidar olan Syriza Partisi’nin de kullandığını belirterek asgari ücretliye 5 bin, ev hanımına bin 500, her vatandaşa bin TL vereceklerini söyledi.

08.05.2015 09:35

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İzmir Milletvekili adayları, partinin genel başkanı Haydar Baş'ın Milli Ekonomi Modeli'ni Rusya ve Yunanistan'da iktidar olan Syriza Partisi'nin de kullandığını belirterek asgari ücretliye 5 bin, ev hanımına bin 500, her vatandaşa bin TL vereceklerini söyledi.

BTP İzmir 1. Bölge 1. Sıra Adayı Mehmet Dinç, 2. bölge 1. sıra adayı Mustafa Arslan, 2. bölge 1. sıra adayı Hasan Kadı, 1. bölge 2. sıra adayı Tufan Tok ve 2. bölge 4. sıra adayı Adem Birinci, İzmir'deki basın kuruluşlarını ziyaret ederek 7 Haziran'da yapılacak genel seçim öncesi açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. BTP Genel Başkanı Prof.Dr. Haydar Baş'ın Milli Ekonomi Modeli hakkında konuşan adaylar, Rusya'nın da bu modeli kullandığını, hatta Yunanistan'da iktidar olan Syriza Partisi'nin dört yıl önce modeli ülkede anlatmak için partiden izin isteyerek dört yılın sonunda iktidara geldiğini belirtti. Milletvekili adayları, siyaset gündeminde kaynak tartışmaları sürerken, kaynak sorunu diye bir şeyin olmadığını ifade ederek asgari ücretliye 5 bin, ev hanımına bin 500 ve her vatandaşa bin TL vereceklerini açıkladı.

"RUSYA MODELİN İSPATIDIR"

BTP İzmir 2. bölge 1. Sıra Adayı Mustafa Arslan, insanların kaynağın sahibi olduğunu belirterek, "Biz, yeryüzü cenneti tarifiyle bize emanet edilenin altını da üstünü de biliyoruz. Türkiye'de su kuyusundan fazla petrol kuyusu var. Bizim söylediklerimiz seçim vaadi değil. Sayın Genel Başkanımız ve bizim söylediğimiz Milli Ekonomi Modeli adıyla dünya insanlığının emrine sunulmuş bir modeli anlatıyoruz. Yani 2005'te 10 dolar olan asgari ücreti Milli Ekonomi Modeli'ni uyguladıktan sonra 2 bin dolara çıkaran Rusya bu modelin uygulanır bir model olduğunun ispatıdır. Yıllarca dedik ki; 'bizi sağırlar duyuncaya kadar, körler gürünceye kadar.' Şimdi sağırlarımız duydu, körler gördü. Kaynağımız var yeter ki isteyin. Oyunuzu verin, hakkınıza sahip çıkın" dedi.

"SYRİZA MODELİ ANLATMAK İÇİN İZİN İSTEDİ"

Yunanistan'da yüzde 0.2 oy oranına sahip Syriza Partisi'nin dört yılın sonunda yüzde 36.5 oyla iktidar olduğunu hatırlatan BTP İzmir 2. Bölge 1. sıra adayı Mustafa Arslan, şöyle konuştu: "Syriza Partisi daha önceki seçimlerde yüzde 0.2 oy oranına sahip bir parti iken Genel Başkan Yardımcımız Fuat Şengül Bey'e bizzat giderek 'Prof.Dr. Haydar Baş Bey'in Milli Ekonomi Modeli'ni kendi ülkemde anlatabilir miyim?' diyor. Genel Başkan Yardımcımız da hocamızla görüşmek suretiyle izin alarak Yunanistan'da bu modelin açıklanmasına müsaade etmiştir. Dört yıllık bir mücadeleden sonra yüzde 36.5 oy alarak iktidar olmuştur. Dört yılda hocamızın Milli Ekonomi Modeli'ni Yunanistan'da açıklamak suretiyle iktidara gelmiştir. Kapitalizm, 'insan ihtiyaçları sınırsızdır ama kaynaklar sınırlıdır' diyor. Allah'ın verdiği nimetler sınırlı olur mu? Milli Ekonomi Modeli ile Hocam şunu söylüyor; 'hayır kaynaklar sınırsızdır, ihtiyaçlar sınırlıdır.' Dünya çapında itibar kazanmış bir modeldir. 5 bin lira asgari ücretle birlikte bin 500 lira ev hanımlarına ücret, vatandaşa bin lira vermek suretiyle kaynaklarımız var."

"SADECE TÜRKİYE'YE HAS BİR MODEL DEĞİL"

BTP İzmir 2. Bölge 1. Sıra Adayı Hasan Kadı da şunları söyledi: "Araç gereç bizden, mühendislik hizmeti bizden, müteahhitlik hizmeti bizden, bağımsız devlet olduğumuzu iddia ediyoruz, parayı yabancıdan alıyoruz. Milletin bütün kaynakları yurt dışına ihraç ediliyor. Bizim modelimiz sadece Türkiye'ye has bir model değil. Her ülkede uygulanabilir. Vatandaşlarımız bunu görsün. Sorunları Haydar Baş Bey'den başkasının çözmesi mümkün değil."

"5 BİN LİRA PARA BİLE DEĞİL"

Milli Ekonomi Modeli ile vatandaşa verecekleri ücretlerin maliyetinin yıllık 1 trilyon 560 milyar TL olduğunu söyleyen BTP İzmir 1. Bölge 2. sıra adayı Tufan Tok da, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir genel başkan yer altı kaynaklarının işletilmesinden bahsetti. Haydar Baş Bey dedi ki; 'Türkiye Cumhuriyeti'nin yer altı kaynakları 3 katrilyon Dolar. Bunun işlenmesi halinde en az 30 katrilyon TL eder.' Bunun yanında 500 milyar TL yıllık vergi gelirleri var. Öte yandan Türkiye'de üretilen mal var ama bunun karşılığında basılması gereken para basılmıyor. Haydar Baş Bey, 'biz fazla para basmayacağız, üretilen emek ve malın karşılığı para piyasaya sokulacak' diyor. Daha Türkiye'deki altın, mermer, bor gibi şeylere girmiyoruz. Bunlara girersek 5 bin lira para bile değil. Bu millet yıllarca fakirliğe alıştırılmış. 'Kaynak yok', '5 bin lira verilirse devlet batar' diye. Rusya'da Prof. Dr. Haydar Baş'ın Milli Ekonomi Modeli'ni uygulamaya başlayınca hiçbir seçmenin 'bu model olur mu?' deme hakkı kalmadı. İşte Rusya, Çin, Hindistan. Sıra inşallah Türk milletinde."

"BARAJ SORUNU KALMAYACAK"

BTP İzmir 2. Bölge 4. sıra adayı Adem Birinci de, milletin artık gerçekleri gördüğünü, baraj sorunu diye bir şeyin kalmayacağını söyledi. Haydar Baş Bey'in tek başına iktidara geleceğini anlatan Birinci, sözlerini şöyle tamamladı:

"Milletimizin bugüne kadar verdiği tüm oylar boşuna gitmiştir. Esnaf, çiftçi, memur, köylünün halinde hiçbir iyileşme olmamıştır. Artık boşa gitmemesi adına insanımızın çözüme çareye odaklanması lazım. Biz dünyanın yer altı ve yer üstü zenginlikleri bakımından en zengin ülkesiyiz. Bunu milletimiz duysun. Yine dünyaya elimizi öptürelim. Fakirlik kader değil. Zenginlik verilecek bir oya bağlıdır." Birinci, parti olarak İzmir'deki tüm milletvekili adaylarının milletvekili çıkmasını hedeflediklerini kaydetti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Btp'nin Vaadi Beş Bin TL Maaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement