'Bizi Tatmin Eden Bir Karar Değil' - Son Dakika
Politika

'Bizi Tatmin Eden Bir Karar Değil'

\'Bizi Tatmin Eden Bir Karar Değil\'

CHP İstanbul Milletvekili Özyürek Anayasa Mahkemesi'nin Kararının CHP'yi Tatmin Eden Bir Açıklama Olmadığını Söyledi.

07.07.2010 21:21

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa değişikliği paketine ilişkin kararının CHP'yi tatmin eden bir açıklama olmadığını söyledi.

Özyürek ANKA'ya yaptığı açıklamada, "Bizi tatmin eden bir karar değil. Çünkü biz özellikle HSYK ve Anayasa Mahkemesi'nin yapısı ile ilgili düzenlemelerin hukuk devleti ilkesine aykırı olduğu iddiasındaydık. Ama bazı üyelerin seçimi ile ilgili teknik bir düzenleme yapmışlar. Bu tabi yeterli değil. Karar çıkınca neyi amaçlıyor onu tam görmek lazım" dedi.

-BU KÜÇÜK DÜZELTMELERLE GİDERSE REFERANDUMA "HAYIR' DERİZ-

Tırnak içindeki bazı ifadelerin değiştirilmesi nedeniyle bu "iki madde referanduma gidecek mi gitmeyecek mi" konusunda bir belirsizliğin olduğunu söyleyen Özyürek, "Bu konuda bir belirsizlik var. Eğer bu iki madde referanduma gitmeyecekse, ayrıca referandum konusu olacaksa o takdirde işin özü halledilmiş olur. Ama sadece o küçük düzeltmelerle referanduma giderse CHP'nin iddiaları dikkate alınmamış ve o nedenle de referandumda "hayır' çıkması için bütün gücümüzle çalışırız" diye konuştu.(ANKA)

(GO/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika 'Bizi Tatmin Eden Bir Karar Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement