BDP'li Dora: Süreci Bütün Gücümüzle Destekliyoruz - Son Dakika
Politika

BDP'li Dora: Süreci Bütün Gücümüzle Destekliyoruz

BDP\'li Dora: Süreci Bütün Gücümüzle Destekliyoruz

Malatya'da BDP tarafından düzenlenen ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı nevruz kutlamalarında konuşan BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, başlatılan 'çözüm süreci'ni bütün güçleriyle desteklediklerini söyledi.

20.03.2013 16:38

Malatya'da BDP tarafından düzenlenen ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı nevruz kutlamalarında konuşan BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, başlatılan 'çözüm süreci'ni bütün güçleriyle desteklediklerini söyledi.

Yeni Belediye binasının arka kısmında yer alan miting alanında düzenlenen nevruz etkinliğinde güvenliği sağlamak için 500 polis görev aldı. Etkinliğin yapılacağı alan önceden polis bariyerleri ile kapatılırken, gelenler tek tek sıkı bir aramadan geçirildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da polisler girişte çocuklara top hediye etti. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı program, BDP Milletvekili Erol Dora'nın nevruz ateşini yakmasıyla başladı. Ateş çevresinde halaylar çekilirken, daha sonra gençler ateşin üzerinden atladı.

Burada bir konuşma yapan BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, başlatılan süreci bütün güçleri ile desteklediklerini belirterek, bütün siyasi partilere seslendi. Halkların birlikteliğini isteyen, tüm siyasi partilerin bu sürece destek vermesi gerektiğini belirten Dora, "Kimin halkların özgürlüğünden yana olduğu bu süreçte belli olacaktır. Siyasi partilerin, sivil tolum örgütlerin ve tüm kesimlerin bu sürece destek vermesi gerekiyor" dedi. Dora konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Biz bir gerilla anasını ile bir polis anası ya da asker anası arasında bir fark gözetmiyoruz. Biz gözyaşları arasında hiçbir zaman fark gözetmedik. BDP olarak başlatılan süreci hem selamlıyoruz hem de bütün gücümüzle destekliyoruz. Biz sivil bir Anayasa istiyoruz ve bu anayasada kırmızıçizgilerimiz var. Biz Türkiye'de yeni bir vatandaşlık tanımı istiyoruz, bütün farklı etnik kimlikleri kucaklayacak bir Anayasa istiyoruz. Biz artık ana dillerin önünden bütün engellerin kaldırılmasını istiyoruz, bunu bütün Türkiye'deki farklı diller için istiyoruz. Bu prensipler bizim için çok önemlidir. Artık BMM insan hakları sözleşmesi çerçevesinde bir düşünce ve ifade özgürlüğü istiyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından sahne alan sanatçılar eşliğinde halaylar çekildi. Etkinlikte sık sık Kürtçe olarak 'Yaşasın başkan Apo' sloganı atıldı. Yaklaşık 3 saat süren nevruz etkinliği olaysız sona erdi.

KP,CÖ(MP/SS) - Malatya

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika BDP'li Dora: Süreci Bütün Gücümüzle Destekliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement