BDP'li Dora Açıklaması - Son Dakika
Politika

BDP'li Dora Açıklaması

BDP\'li Dora Açıklaması

"Farklı yapılanmalar devlet içinde yer almamalı"

27.02.2014 14:09

BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, "Farklı yapılanmalar devlet içinde yer almamalı" dedi.

Dora, Türkiye küçük Millet Meclisleri (TkMM) Koordinatörü Oya Özden ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, TkMM'nin Şubat ayındaki toplantılarında iller ve Türkiye ile ilgili 10 isteğin belirlendiğini kaydetti.

Bu tespitlerin "belediyelerin şeffaflaşması; toplu taşımanın artırılması; kamusal alanların artırılması; kentsel dönüşümlerin ve imar planlarının tartışmaya açılması; şehir temizliğine önem verilmesi; pozitif ayrımcı şehir politikalarının hayata geçirilmesi; sivil toplumun desteklenmesi; kültürel varlıkların açığa çıkarılması; sosyal ve kültürel faaliyetlerin artırılması; yoksulluk ve işsizlikle mücadele" olarak belirlendiğini ifade eden Özden, bunların belediye başkan adaylarıyla paylaşıldığını söyledi.

Özden, Mart ayında yapacakları toplantılara Ankara, İstanbul ve İzmir büyükşehir belediye başkan adaylarının birlikte katılmaları çağrısında bulundu.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dora, MGK bildirisiyle ilgili bir soru üzerine, "Türkiye'de devlet yönetimini tek olmalı. Farklı yapılanmaların devlet içinde yer almaması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Ses kayıtlarına ilişkin bir soru üzerine de Dora, "Bunların bilimsel olarak doğru olup olmadıklarına yönelik şu anda elimizde bir done yok. Bunlar, süreç içinde yapılan teknik araştırmalardan sonra sağlıklı cevap verilebilir" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BDP'li Dora Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement