BDP'li Canan: Kürtler Bu Ülkede Bölücü Olmadı - Son Dakika
Politika

BDP'li Canan: Kürtler Bu Ülkede Bölücü Olmadı

BDP\'li Canan: Kürtler Bu Ülkede Bölücü Olmadı

BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Kürt'lerin bu ülkede hep suçlandığını, ötekileştirildiğini ama bölücü olmadıklarını savunarak, "Bu ülkeye ortak olmak istediler, bu ülkenin asıl sahipleridir."

10.03.2013 17:25

BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Kürt'lerin bu ülkede hep suçlandığını, ötekileştirildiğini ama bölücü olmadıklarını savunarak, "Bu ülkeye ortak olmak istediler, bu ülkenin asıl sahipleridir. Niçin bölücü olsunlar?" dedi.

Milletvekili Esat Canan, Eskişehir'de BDP İl kongresine katıldı. Turkuaz Düğün Salonu'nda yapılan olağan kongrede BDP İl Başkanlığı için İzzettin Altun'un hazırladığı tek liste ile seçimlere gidildi.

Kongrenin yapıldığı salondaki duvarlara Kırmızı- sarı- yeşil renkte bez ile BDP Eskişehir il örgütünün 'Barış için eşitlik, çözüm için müzakere' ve 'Öcalan'a özgürlük, Kürt halkına statü' yazıların bulunduğu pankartların asılı olması dikkat çekti.

'KÜRT'LER YOK OLMADI'

Kongrede konuşan Milletvekili Esat Canan, Kürt sorununun 30 yıllık süreçte yanlış yöntemlerle çözülmeye çalışıldığını öne sürdü. 80 yıldan bu yana Türkiye'de Kürtler için 'Yok' denildiğini ancak Kürt'lerin yok olmadığını söyleyen Esat Canan şunları kaydetti:

"Bugün bu ülkede yaşanan Kürt sorununu çözmenin en önemli yollarından birisi, belki de temel meselesi yeni bir anayasayla bu meseleyi çözmektir. Bu ülkenin en büyük sorunu demokrasi sorunudur. Dayatmalarla, inkarla, imhayla bir halkın ortadan kalkması mümkün değildir. Bu gerçeği yaşadık. 80 yıldır bu ülkede 'Kürt yok' dendi, 'Kürt dili yok' dendi. Ama Kürt'ler yok olmadı. Bugün halen Kürt'lere öteki gözüyle bakılıyor. Halen bölücü gözüyle bakılıyor. Kürt'ler bu ülkede hep suçlandılar, hep ötekileştirildiler. Ama Kürt'ler bölücü olmadılar, bu ülkeye ortak olmak istediler, bu ülkenin asıl sahipleridir. Niçin bölücü olsunlar?" - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika BDP'li Canan: Kürtler Bu Ülkede Bölücü Olmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement