BBP Lideri Yazıcıoğlu, Alperen Ocakları'ndaki Devir-teslim Törenine Katıldı - Son Dakika
Politika

BBP Lideri Yazıcıoğlu, Alperen Ocakları'ndaki Devir-teslim Törenine Katıldı

BBP Lideri Yazıcıoğlu, Alperen Ocakları\'ndaki Devir-teslim Törenine Katıldı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Kapatılması İçin Anayasa Mahkemesi'ne Yaptığı Başvuruyu Değerlendirerek, "Biz Herşeye Rağmen Sorunun Yargı Yoluyla Çözümlenmesinden Yanayız. Elinde Otomotik Tüfeğiyle, Eşkiya Elbisesiyle Milletvekili İstemiyoruz" Dedi.

17.11.2007 20:55

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuruyu değerlendirerek, "Biz herşeye rağmen sorunun yargı yoluyla çözümlenmesinden yanayız. Elinde otomotik tüfeğiyle, eşkiya elbisesiyle milletvekili istemiyoruz" dedi.

Yazıcıoğlu, Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün'ün görevini Eyüp Gökhan Özekin'e devrettiği törene katıldı. Enerji Otel'de düzenlenen devir-teslim töreninde bir konuşma yapan Yazıcıoğlu, BBP olarak siyasi partilerin kapatılmasına karşı oldukları belirtelerek, "Siyasi partiler ancak millet tarafından cezalandırılmalı, millet tarafından ödüllendirilmelidir" dedi. Terör örgütü ile siyasi partinin birbirinden ayrılması gerektiğini vurgulayan Yazıcıoğlu, "Bir partiye mensup demokratik bir hareketin,

silahlı terör örgütleriyle bağlantısı olmaması lazım, bağlantısını kesmesi lazım. Biz herşeye rağmen sorunun yargı yoluyla çözümlenmesinden yanayız. Elinde otomotik tüfeğiyle, eşkiya elbisesiyle milletvekili istemiyoruz. Ya elindeki silahını bırıkacak, ya da milletvekili olmayacak. İkisini birlikte götürmek hiçbir milletin kaldıracağı davranış olamaz" dedi.

Fatma Kurtulan'a ait olduğu iddia edilen fotoğrafın mutlaka araştırılması gerektiğini belirten Yazıcıoğlu, bu konuda karar verilmesi gerektiğini söyledi. Kurtulan'ın resmin kendisine ait olmadığını söylediğini hatırlatan Yazıcıoğlu, "Elbette bundan memnuniyet duyarız. Kendisi derhal dokunulmazlığının kaldırılmasını ve soruşturma açılmasını isteyerek kriminal inceleme istemesi lazım. Milletimiz bu tiyatrodan rahatsızdır ve bu anlayışı kabul etmemektedir" diye konuştu.

Demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti, fikir ve inaç özgürlüğünün genişletilmesini istediklerini kaydeden Yazıcıoğlu, şiddetin sonuna kadar karşısında olduklarını söyledi. Yazıcıoğlu, "Bu sebeple Kürt, Türkmen, doğulu-batılı, kuzeyli-güneyli; Türkiye Cumhuriyeti tüm vatandaşları bizim kardeşimizdir. Ama bölücük ve terör düşmanımızdır. Bu anlayış içerisinde milletle kucaklaşacağız ama hep beraber teröre karşı sonuna kadar karşı çıkacağız. Devletin de böyle yapmasını istiyoruz" dedi. Irak sınırının

Türkiye'nin güvenliğini tehdit ettiğini, bu nedenle derhal değişmesi gerektiğini ifade eden Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Türk ordusu, Gabar'a sırtını dayararak devletimizi korumalıdır. Sınırlarımız uydudan takip edilmelidir. Güvenliğimiz emniyet güçlerimizle, TSK ile yapılmaktadır. Dolayısıyla derhal Terörle Mücadele Yasası dağiştirilmeli, terör suçlarına idam cezası getirilmelidir. Ülke içinde emniyet, özel harekat timleri ile mobil hareket edebilen çevik karar alan uygulama yetkilerine sahip özel birliklerle terörle mücadele yapılmalıdır. Asimetrik savaş ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla düzenli ordularla değil,

asimetrik savaşların gerektirdiği şekilde mücadele vermeliyiz. Örgütün kolu kanadı görülen maddi imkan veren tüm unsurlare karşı devlet mücedele etmeli, terör örgütünün kolunu bacağını kırmalıdır."

Törene katılan gençelere de seslenen Yazıcıoğlu, milliyetçiliğin sokak milliyetçiliği olarak değil, bütün estetiği ile fikir aksiyonu olarak gelişmesinden yana olduklarını söyledi. Yazıcıoğlu, "Eğer tepkiye yönelik bir milliyetçilik anlayışı devam ederse bu heyecan, bu öfke kabarması sönerek kaybolur" diye konuştu.

Yazıcıoğlu'nun konuşmasını ardından eski Alperen Ocakları Genel Başkanı Tüzün, Türk bayrağına sarılı Kuran-ı Kerim'i yeni görev alan arkadaşı Özekin'e verdi.

(EDA-OK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP Lideri Yazıcıoğlu, Alperen Ocakları'ndaki Devir-teslim Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement