BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Yıllarca sırf dindar diye, sırf başı kapalı diye, sırf annesi babası hacca gitti diye, sırf babasının sakalı var diye bu memleketin çocukları ikinci sınıf muamele gördüler.

28.02.2014 23:53

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Yıllarca sırf dindar diye, sırf başı kapalı diye, sırf annesi babası hacca gitti diye, sırf babasının sakalı var diye bu memleketin çocukları ikinci sınıf muamele gördüler. İşte 28 Şubat bu süreçlerin yaşandığı en ağır yaşandığı süreçlerden bir tanesiydi" dedi.

Sivas Alperen Ocakları tarafından 4 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen 'Şahlanış Gecesinde' konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "28 Şubat'ın yıldönümündeyiz. 28 Şubat'ta tanklar namlusunu Muhsin Yazıcıoğlu'na çevirmemişti, Büyük Birlik Partisi'ne çevirmemişti ama herkesin kapılarını kapattığı perdelerine çektiği bir dönemde 'Namlusunu millete döndürmüş tanka selam durmam' diyen sizin yiğit hemşeriniz Muhsin Yazıcıoğlu'ydu. Milleti birbirine kırdırmak istediler alevi ile suninin ne problemi olabilir? Alevi de Hazreti Ali'yi seviyor Sünni de Hazreti Ali'yi seviyor. Ali'yi sevenlerin ne problemi olabilir. Alevi de Hazreti Muhammed'i seviyor, Sünni de Hazreti Muhammed'i seviyor, Alevi'nin de kitabı Kuran-ı Kerim, Sünni de kitabı Kuran-ı Kerim, Alevi'nin de Allah'ı bir, Sünni de Allah'ı bir, Alevi ile Sünni'nin ne problemi olabilir. Ama problem yaptılar ve büyük tezgahlar kurdular ama Allah'a şükürler olsun ki milletimiz bu büyük oyunun farkına vardı. Daha sonra dindar anti laik çatışması çıkarmaya çalıştılar. Yıllarca sırf dindar diye, sırf başı kapalı diye, sırf annesi babası hacca gitti diye, sırf babasının sakalı var diye bu memleketin çocukları ikinci sınıf muamele gördüler. İşte 28 Şubat bu süreçlerin yaşandığı en ağır yaşandığı süreçlerden bir tanesiydi. ve daha sora Kürt-Türk kavgasını çıkarmaya çalıştılar. Türk ile Kürt'ün ne kavgası olabilir biz et tırnak gibi bir olmuşuz Allah'ın emriyle birbirimize bağlanmışız" dedi.

"TÜRKİYE BİR ÇATIŞMA ORTAMINA SÜRÜKLENMEK İSTENİYOR"

"Kavga çıkarılmak isteniyor" diyen Destici, "Türkiye bir çatışma ortamına, bir kaos ortamına ve bir istikrarsızlık ortamına sürüklenmeye çalışılıyor. Ben buradan herkesi uyarıyorum şahsi menfaatlerinizden vazgeçin, parti menfaatlerinizden vazgeçin ve ülke menfaatini millet menfaatini öne koyun Muhsin Yazıcıoğlu'nu kendinize örnek alın o ne yaptıysa vatanı için, milleti için, ülkesi için sizde onu yapın" ifadelerini kullandı.

MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN VEFATI

BBP merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının aydınlatılmasını isteyen Destici, "Kimse Muhsin Yazıcıoğlu'nun şahadet sürecini kendi kavgasına, kendi sürecine alet etmesin. Eğer elinde bir belge varsa, bir bilgi varsa, bir ses kaydı varsa Malatya Cumhuriyet Savcılığı orada götürsün oraya versin. Onun için hiç kimse Büyük Birlik Partisi üzerinden, Alperenler üzerinden ne prim yapmaya çalışsın ne de üstünlük sağlamaya çalışsın. Biz yılmadan usanmadan ve birileri bizim yılmamızı, usanmamızı beklediler. Ama pes etmeyeceğiz biz kan davası peşinde değiliz çünkü Allah'a inanan peygambere inanan Kuran'ı kendisine rehber olarak seçen bir insan Allah'ın yasakladığı bir davanın peşinde olmaz. Biz kan davası peşinde değiliz bir hak davası peşindeyiz biz gerçek neyse onun çıkması için uğraşıyoruz ve sonuna kadar da uğraşacağız kimsede bizi yolumuzdan döndüremez" dedi.

Program, çeşitli sanatçıların verdiği konserler ve hediye töreni ile sona erdi. Programa, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün, BBP İl Başkanı Mahir Arı, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, helikopter kazasından hayatını kaybedenlerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement