Batman'da Lise Öğrencileri İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Etti - Son Dakika
Politika

Batman'da Lise Öğrencileri İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Etti

Batman\'da Lise Öğrencileri İsrail\'in Gazze\'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Etti

Türkiye Petrolleri Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, İsrail'in Filistin'deki katliamlarını protesto etmek amacıyla bir araya geldi. Öğrenciler, gökyüzüne siyah balonlar bırakarak hayatını kaybeden Filistinli çocukları anma ve destek gösterisinde bulundu.

10.11.2023 19:13

Batman'da Filistinli çocuklar için gökyüzüne siyah balon bırakıldı

BATMAN - Batman'da Türkiye Petrolleri Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaşamını yitiren Filistinli çocuklar için bir etkinlik düzenledi.

Lise öğrenciler, Batman Karabağ Parkı'nda bir araya gelerek siyah balonlar gökyüzüne bıraktı ve şiirler okudu. İsrail karşıtı sloganlar atan öğrenciler, Filistin'deki zulmü ve katliamları protesto etti.

Ellerinde "Nehirden Denize Kadar Özgür Filistin", "Her Yer Filistin, Hepimiz Filistinli'yiz" pankartları taşıyan öğrenciler, İsrail karşıtı sloganlar attı, insan zinciri oluşturdu.

11'inci sınıf öğrencisi Kevser Meryem Seyidoğlu, "Seslenişimiz uyuyan vicdanlara yılardır Filistin'deki kardeşlerimize Siyonist İsrail güçleri tarafından bütün dünyanın gözleri önünde en vahşi şekilde katledilmektedir. Bugünde aynı zulüm başını alarak şiddetini artırarak devam etmektedir. Yaşıtlarımız, küçük çocuklar dünyanın her yerinde oyun parklarında bahçelerinde oynuyorken Gazeli çocuklar mezar başlarında o vahşetin o yıkılan binaların arasında oynuyorlar. 7 Ekimden bu yana günlerdir dünyanın seyrettiği soykırıma şahit oluyoruz. Bizler biliyoruz ki herkesin bu zulmü durdura bilmek için yapabileceği mutlaka bir şey vardır. Bir Cumhurbaşkanın yapabileceği, bir Müslümanın, bir zengin insanın yapabileceği elbette farklıdır. Biz yaptıklarımızı asla küçümsemiyoruz. Çünkü biliyoruz ki Resulü Ekrem (S.a.v) efendimizin şöyle bir hadisi var "Kim kötülük görürse eliyle düzeltsin şayet değiştirmeye gücü yetmez ise diliyle düzeltsin şayet buna da gücü yetmez ise kalbiyle buz etsin" bizim gayemiz bilinç yetiştirmektir. Bilinçler yetiştire bilirsek zihinlerde insanlık değişir insanlık değişir ise dünya değişir. Filistin'deki kardeşlerimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız" dedi.

Açıklamanın ardından gökyüzüne siyah balonlar bırakıldı, öğrenciler şiirler okudu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Batman'da Lise Öğrencileri İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement