Başsavcı Kupürlerle Hazırladı - Son Dakika
Politika

Başsavcı Kupürlerle Hazırladı

Başsavcı Kupürlerle Hazırladı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Karşı Oy Yazısında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'yı Gazete Kupürleri ile İddianame Hazırlamakla Eleştirdi.

25.10.2008 02:23

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, karşı oy yazısında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’yı gazete kupürleri ile iddianame hazırlamakla eleştirdi.

AKP’nin kapatılmasına ve hazine yardımından kesme cezasına karşı çıkan Kılıç, özetle şu görüşlere yer verdi: "Başsavcının delillerinin çok büyük bir bölümü gazetelerin haber kupürleri ile internet kaynaklı yorum ve haberlerden oluşmaktadır. Toplumun yarıya yakınının onayını alan bir siyasi partinin kapatılması için bu tür delillerin ses ya da görüntü kasetleriyle teyit edilmemesi, hazırlık aşamasının ne kadar sorunlu olduğunun açık göstergesidir. Sözkonusu partinin kapatılması isteminin önemli bir bölümünü içeren üniversitelerdeki başörtü sorunu tüm partiler tarafından dile getirilerek çözüm önerilirken bu söylem ve önerilerin bazı partiler için kapatılma sebebi sayılması bazıları için hiç sorun yaratmaması dikkat çekicidir."

Ünlü Marksist’ten alıntı

Kılıç, gerekçeli kararda yazdığı karşı oy yazısında ünlü Alman kadın Marksist Rosa Luxemburg’tan (1871-1919 yılları arasında yaşayan Polonya doğumlu Alman Marksist teorisyen, filozof ve devrimci) alıntı yaptı. Kılıç, Luxemburg’un "Özgürlük yalnızca ve daima farklı düşünenlerindir" sözünü karşı oy yazısının başlangıcına koydu. Ancak Rosa Luxemburg’un soyadı, Resmi Gazetede yanlışlıkla "Luxsenburg" olarak yazıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Başsavcı Kupürlerle Hazırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement