Başbakan Yıldırım: "Türkiye Bunun Cevabını En Ağır Şekilde Verecektir" - Son Dakika
Politika

Başbakan Yıldırım: "Türkiye Bunun Cevabını En Ağır Şekilde Verecektir"

Başbakan Yıldırım: "Türkiye bunun cevabını en ağır şekilde verecektir" -"Ne yaparsanız yapın, vatandaşlarla buluşmamıza asla engel olamayacaksınız" "5 milyon gurbetçi kardeşimize şunu söylüyorum, aman tahriklere kapılmayın, provokasyona gelmeyin, sizin bu yapılan insanlık dışı...

12.03.2017 16:47

Başbakan Yıldırım: "Türkiye bunun cevabını en ağır şekilde verecektir"

-"Ne yaparsanız yapın, vatandaşlarla buluşmamıza asla engel olamayacaksınız"

"5 milyon gurbetçi kardeşimize şunu söylüyorum, aman tahriklere kapılmayın, provokasyona gelmeyin, sizin bu yapılan insanlık dışı uygulamalara vereceğiniz en güzel cevap 16 Nisan'da evet cevabıdır"

"Bize demokrasi dersi verenlerin diktatörce uygulamalarını izliyoruz. Bunu yapmakla hayır kampanyasına destek oluyorlar"

YALOVA - Türkiye'ye demokrasi dersi veren AB'nin diktatörce uygulamalarına şahit olduklarını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Bunu yapmakla hayır kampanyasına destek oluyorlar. Gurbetçi kardeşlerimiz, 5 milyon memleket sevdalısı aman tahriklere kapılmasın, provokasyona gelmesin. Bu insanlık dışı uygulamalarına verecekleri en güzel cevap 16 Nisanda evettir. Ne yaparsanız yapın vatandaşlarımızla buluşmamıza asla engel olamayacaksınız. Türkiye bunun cevabını en ağır şekilde verecektir" dedi.

Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslenen Başbakan Binali Yıldırım, Hollanda'ya tepki göstererek, "Bugünlerde yeri gelince bize demokrasi dersi verenlerin diktatörce uygulamalarını hep birlikte izliyoruz. Bazı Avrupa ülkeleri, her nedense, vatandaşlarımızla gurbetçilerimizle memleket sevdalıları ile buluşmamızdan rahatsız oluyor. Buna yasaklar getiriyorlar. Açık açık buradan söylüyorum; siz bunu yapmakla hayır kampanyasına destek oluyorsunuz. Onlar da hayır demek serbest, evet demek yasak. Bu çifte standart Avrupa'nın demokrasi, insan hakları savunuculuğuna büyük zarar veriyor. Terör örgütleri FETÖ, PKK yandaşları Avrupa'da elini kolunu sallayarak gezecek, her türlü propagandayı yapacak, gıkın çıkmayacak. Türkiye'den bakanlar, milletvekilleri gidince, onlara izin vermeyeceksin. Yok öyle yağma. Ne yaparsanız yapın, vatandaşlarla buluşmamıza asla engel olamayacaksınız" diye konuştu

"Türkiye bunun cevabını en ağır şekilde verecektir"

Anayasa değişikliğine terör örgütleri ile Avrupalıların karşı çıktığını ifade eden Yıldırım, "Bu değişikliğe kim karşı çıkıyor? HDP karşı, Almanya karşı, FETÖ karşı, Hollanda karşı. Demek ki bu işte bir yanlışlık var. O halde evet diyeceğiz, sandıkları tıka basa dolduracağız, onların hak ettiği cevabı en iyi şekilde vereceğiz. Dün Hollanda'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Sayan'a yapılan muamele asla kabul edilemez. Hollanda, bütün uluslararası diplomatik kurulları hiçe sayarak bakanımızın seyahat özgürlüğünü engellemiş ve ülkeyi terk etmeye zorlamıştır. Şunu herkes bilmelidir ki, Türkiye bunun cevabını en ağır şekilde verecektir. Bir daha ülkemize vatandaşlarımıza karşı buna benzer aymaz hareketlerin olmaması için gereken neyse yapılacaktır" diyerek, Hollanda'ya mesaj gönderdi.

"Gurbetçi kardeşlerimiz tahriklere kapılmasın"

Yurtdışındaki 5 milyon gurbetçiden provokasyonlara gelmemelerini isteyen Yıldırım, "Buradan bütün gurbetçi kardeşlerimize, 5 milyon memleket sevdalısına şunu söylüyorum: Aman tahriklere kapılmayın, provokasyona gelmeyin. Sizin bu yapılan insanlık dışı uygulamalarına vereceğiniz en güzel cevap 16 Nisan'da evet, evet, evet cevabıdır. Bu aziz millet, Türkiye'nin yükselişinin devamı için, güven ve istikrar için sandığa gidecek, cevabı verecek. Değişime, istikrara, büyük ekonomiye, daha fazla iş, daha fazla kalkınma, daha fazla büyük hedeflere Yalova hazır" şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım: "Türkiye Bunun Cevabını En Ağır Şekilde Verecektir"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yıldırım: 'Türkiye Bunun Cevabını En Ağır Şekilde Verecektir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement