"Başbakan Sendikaları İçine Sindirmeli" - Son Dakika
Politika

"Başbakan Sendikaları İçine Sindirmeli"

"Başbakan Sendikaları İçine Sindirmeli"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Memur Maaşlarını Yetersiz Bulan Sendikaları Eleştiren Başbakan Erdoğan'a Tepki Gösterdi.

18.08.2008 12:08

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, memur maaşlarını yetersiz bulan sendikaları eleştiren Başbakan Erdoğan'a tepki gösterdi. Sendikaların varlık nedenlerinin, temsil ettikleri kitlelerin ekonomik ve sosyal hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek olduğunu vurgulayan Selvi, Başbakan Erdoğan'ın bunu içine sindirmek zorunda olduğunu belirtti.

CHP'li Selvi, memur zamlarıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili olarak Hükümetin tavrını eleştiren Selvi, "Başbakana tavsiyem konuşmasın, ya yazılı açıklama yapsın ya da camdan okusun. Çünkü konuştuğu zaman, ağzından çıkanı kulağı duymuyor" dedi. Başbakan Erdoğan'ın yasal haklarını arayan işçilere "ayaklar baş olursa" gibi hakarete varan sözlerini hatırlatan Selvi, "Yine yasal haklarını isteyen, emrindeki devlet görevlisi memurlara, "uçuk kaçık talepler bunlar' "eğer fazla para verirsek bunları milletin cebinden çalınmış sayarım' demesi hiçte şık olmamıştır" diye kaydetti.

-SÖZDE AB YANLISI-

Başbakan Erdoğan'ın "sözde AB yanlısı" olduğunu ileri süren CHP'li Selvi, şunları söyledi:

"Başbakan, gezdiği AB ülkelerinde, memurların hangi koşullarda çalıştığını, hangi haklara sahip olduklarını, haklarını nasıl aradıklarını zahmet edip sorsun, aynı konuk bir Başbakana "maaşım yetmiyor sen ne kadar alıyorsun' diye sorduğu gibi sorsun, "uçuk kaçık' olanın ne olduğunu, kimler olduğunu görecektir. Her işine geldiğinde, insan hakları, özgürlük, demokrasi, uzlaşma lafını ağzından düşürmeyen Başbakan, "toplu sözleşmeli, grevli' sendikal haklarını vermediği, örgütlenme özgürlüklerinin önündeki engelleri kaldırmadığı memurların, anlam ifade etmeyen "toplu görüşme' sürecine bile tahammül edememektedir."

-SENDİKALARI İÇİNE SİNDİR-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, sendikaların, varlık nedenlerinin, temsil ettikleri kitlelerin ekonomik ve sosyal hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek olduğunu vurgularken, Başbakan Erdoğan'ın bunu içine sindirmek zorunda olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın, memurların haklı ve mütevazı talepleri karşısında telaşlanmakta ve hemen hiddetlendiğini ifade eden Selvi, açıklamasında şunları belirtti:

"Çünkü Başbakan, çizdiği pembe tabloya en başta kendisi inanmamaktadır. Açıklanan maaş zamları, artan hayat pahalılığı karşısında, altı yıllık AKP iktidarı döneminde oluşan reel kayıpları bile karşılamaktan uzaktır. Başbakan her defasında olduğu gibi rakamlara takla attırarak kafa karıştırmaya çalışmaktadır. Başbakan, "eşit işe eşit ücret' projesiyle verdiği bu sözü yerine getirmeye çalışmaktadır. Tam da "toplu görüşme' komedisinin başladığı bir ortamda çıkıp, ücret zammı açıklaması ise, sendikaların gerçekçi taleplerinin önünü kesmeye yönelik bir çabadır." (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika 'Başbakan Sendikaları İçine Sindirmeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement