Barselona'da Akdeniz için Birlik Forumu İsrail ve Filistin sorunuyla başladı - Son Dakika
Politika

Barselona'da Akdeniz için Birlik Forumu İsrail ve Filistin sorunuyla başladı

İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen Akdeniz için Birlik (AiB) Forumu, İsrail ve Filistin sorunu ana gündemiyle başladı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın da katıldığı foruma 27 ülke temsil edildi. Açılış konuşmasında İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, kalıcı barış ve insani yardımın önemine vurgu yaptı. İsrail ve Hamas arasındaki uzlaşıya teşekkür eden Albares, Gazze'ye insani yardımın artırılması gerektiğini belirtti. Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ise BM kararlarının uygulanması gerektiğini vurgulayarak, iki devletli çözümün desteklenmesi gerektiğini söyledi.

27.11.2023 13:01

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Barselona'da düzenlenen Akdeniz İçin Birlik 8. Bölgesel Forumu kapsamında, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi'ni temsil eden mevkidaşlarıyla birlikte, İspanya Dışişleri, Avrupa Birliği ve İşbirliği Bakanı José Manuel Albares ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen Akdeniz İçin Birlik 8. Bölgesel Forumu kapsamında İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi'ni temsil eden mevkidaşları ile birlikte, İspanya Dışişleri, Avrupa Birliği ve İşbirliği Bakanı José Manuel Albares ile görüştü. Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda görüşmeye ilişkin, "Görüşmede, Gazze'deki savaşın durdurulması ve kalıcı barışın sağlanması için neler yapılabileceği ele alındı" denildi.

Barselona\'da Akdeniz için Birlik Forumu İsrail ve Filistin sorunuyla başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Barselona'da Akdeniz için Birlik Forumu İsrail ve Filistin sorunuyla başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement