Bakan Yıldız'a İmam Kıyağı - Son Dakika
Politika

Bakan Yıldız'a İmam Kıyağı

Bakan Yıldız\'a İmam Kıyağı

İftar İçin Şanlıurfa'da Bulunan Bakan Taner Yıldız'a, Gecikmeli Olarak Teravih Namazı Kılması İçin İmam Jesti yapıldı.

20.08.2010 03:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da, Genç İş Adamları Derneği'nin (ŞUGİAD) iftar davetine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a, gecikmeli olarak teravi namazını kılması için imam kıyağı yapıldı. İşadamlarıyla bir araya gelen Bakan Yıldız, " Türkiye'nin kabına sığabilmesi için bu değişimle beraber anayasanın bir kısım maddeleri ile alakalı değişikliği de bir yandan yürütebilmesi lazım" dedi. Konuşmaların ardından teravi namazını gecikmeli olarak saat 22.00'de kılan Bakan Yıldız, AK Partili kadınlar, tarafından organize edilen ilahi konserine katıldı.

Şanlıurfa Genç İşadamları Derneği'nin (ŞUGİAD) 4'sünü düzenlediği Şanlıurfa Buluşmalarına katılan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 12 Eylül'de yapılacak referandum hakkında açıklamada bulundu. Şanlıurfalı işadamlarıyla El Ruha Oteli'nde bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, SP'li Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Genç İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Zülfikar İzol, Yahya Akman, Müfit Yetkin ve çok sayıda iş adamı eşlik etti. Bakan Yıldız, için özel olarak hazırlanan iftar yemeğinde kuzu tandır, yöresel lebeni, bostana, içli köfte ve acılı çiğköfte ikram edildi. Oldukça zengin olan iftar menüsü yemeğine çok sayıda vatandaşın davet edilmesi üzerine bazı konuklar, oturacak yer bulamayınca iftarlarını açmakta zorluk çekti.

TÜRKİYE KABINA SIĞMIYOR

Yemekli toplantıda işadamlarına hitap eden Bakan Yıldız, 12 Eylül'de yapılacak olan referanduma değinerek, "Kabına sığmıyor artık Türkiye. Türkiye'nin kabına sığabilmesi için bu değişimle beraber anayasanın bir kısım maddeleri ile alakalı değişikliği de bir yandan yürütebilmesi lazım. Ben inanıyorum ki başta Şanlıurfa'daki değerli kardeşlerimin, iş adamlarımızın, meslektaşlarımızın ve birçok alanda görev yapan arkadaşlarımızın, vatandaşlarımızın istisnasız olarak bizim Şanlıurfa ile alakalı sezgilerine, sağduyusuna, basiretine ve ferasetine inandığımız Şanlıurfalı vatandaşlarımızın bu manada referandumda 'Evet' diyeceğine inanıyoruz" dedi.

DEMOKRATİK BİR KURTULUŞ SAVAŞINI VERİYORUZ

Bakan Taner Yıldız, konuşmasında "Bize şunu söylediler, hem de söyleyen ana muhalefetin lideri. Dedi ki 'ya Kurtuluş Savaşı yaparsın yeni bir devlet kurarsın, ya da iktidar olur o zaman yeni anayasa yaparsın.' Bunu diyebildiler bize. Bunu ben deseydim, buradaki milletvekilleri deseydi, ne olurdu? Ortalık sıkıntıya girerdi değil mi. Ama bunu ana muhalefet partisinin bir lideri söyleyebildi. Biz diyoruz ki, demokratik bir Kurtuluş savaşı veriyoruz ve demokratik Kurtuluş savaşımıza da devam edeceğiz. Bununla alakalı kimse vatandaşımızdan korkmasın, kimse vatandaşımızdan çekinmesin. Onlar zamanında vatandaşlarımıza bidon kafalı demiş olabilirler, vatandaşımızı hor görmüş olabilirler, 'çobanın oyu ile hiç benim oyum bir mi olur' diyebilirler. Niçin korkuyoruz vatandaşın tercihinden? Bırakalım 'Evet' diyecekse bundan endişe duymayalım, 'Hayır' diyecekse de boynumuz kıldan ince. Ama biz inanıyoruz ki vatandaşımıza doğruyu aktardıkça o 'Hayır' demez. Bugün muhalefet partilerinin tabanındaki bir kısım sağduyulu insanları 'Hayır' demedikleri gibi. Bugün kendi partilerindeki yönetim biçimini bile sorgular haline geldi o arkadaşlar. Çünkü her birimize düşen görev, doğru yaptıkça güçlenmek, yanlış yaptıkça zayıflamak evrensel bir kaidedir bu. Bunun istisnası olan bir şey yok.Bizler de doğru yapmak zorundayız" diye konuştu.

NAMAZ KIYAĞI

İşadamlarıyla oldukça neşeli bir şekilde açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, bir ara konuşmasının uzadığının farkına vararak, kolundaki saatine bakıp, teravi namazına yaklaştığına değinerek konuşmasını kesmek istedi. Bakan'ın bu sözleri üzerine yanında bulunan protokol masasındaki Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, araya girerek 'Sayın bakanım siz rahat konuşun imamı ayarladık' sözleri üzerine Bakan Yıldız, bir süre daha konuşmasına devam etti. İftar yemeğinin ardından Balıklıgöl'e geçen ve vatandaşlarla Ayin-Zeliha gölünde çay içen Yıldız, namaz kılmak için Rızvaniye Camiine gitti. Burada saat 20.44'te teravi namazına giren cemaatin dağılmasından sonra hazır bulunan imam tarafından gecikmeli olarak saat 22.00'da namaz kılan Bakan Yıldız, AK Parti Kadın kolları tarafından organize edilen ilahi konserini izlemek için Yenişehir Çamlık Parkına hareket etti. Bir süre Grup Dergah'ın seslendirdiği ilahileri dinleyen Bakan Yıldız, Şanlıurfa'dan ayrılmak için GAP Havaalanı'na hareket etti.

Ali LEYLAK - Ömer PINAR - ŞANLIURFA - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Yıldız'a İmam Kıyağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement