Bakan Tüzmen Mersin'de - Son Dakika
Politika

Bakan Tüzmen Mersin'de

Bakan Tüzmen Mersin\'de

Devlet Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Kürşad Tüzmen, "Mersin'e Büyük Bir Havalimanı İnşa Ederek, Mersin'i Taşımacılıkta Lojistik Merkezi Haline Getireceğiz" Diye Konuştu.

20.06.2007 22:32

Devlet Bakanı ve AK Parti Mersin milletvekili adayı Kürşad Tüzmen, "Mersin'e büyük bir havalimanı inşa ederek, Mersin'i taşımacılıkta lojistik merkezi haline getireceğiz" diye konuştu.

Seçim çalışmaları yapmak üzere Mersin'in Silifke ilçesine gelen Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Silifkeliler'e müjdeli haberler verdi. Kürşad Tüzmen'e Silifke ziyaretinde AK Parti Mersin milletvekili adayları Mehmet Zafer Üskül, Ali Er, Ömer İnan, Ali Aydoğan, Ahmet Doğan, Afitap Melike Şavur, Mustafa Erim, Erdoğan Günal, Mahmut Ündar, Ali Deniz, Hikmet Könte, AK Parti İl Başkanı Mustafa Muhammed Gültak ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Silifke İlçe Başkanı Ercan Yüksel ve yönetim kurulu üyeleri, Arkum

Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu, Narlıkuyu Belediye Başkanı Ali Okur ve partililer eşlik etti. Kürşad Tüzmen ve beraberindekileri Narlıkuyu beldesinde karşılayan partililer, Silifkeli olan AK Parti Mersin 2. sıra milletvekili adayı Mehmet Zafer Üskül ile birlikte davul zurna eşliğinde oynadılar.

Yaptığı konuşmada, Mersin'e büyük bir havalimanı inşa ederek, Mersin'i taşımacılıkta lojistik merkezi haline getireceklerini belirten Bakan Kürşad Tüzmen, "Halk için, hizmet için 'yeter artık karar milletin' diyoruz. Biz ülke için, millet için ve bayrak için bu yola 5 yıl önce baş koyduk. Biz bu bayrağı aynı kararlıkla en iyi yere bütün yüreğimizle taşıyacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz bu yola siyasi ve sosyal hayat yere düştüğü için çıktık. Türkiye'nin kaymağını ve Silifke'nin yoğurdunu

yiyip onlara ihanet edenleri hiçbir zaman affetmeyiz. Vatanımız ve toprağımız için canımızı veririz" diye konuştu.

Kimilerinin 'Türkiye işini gücünü bırakıp PKK olayına baksın' diyerek PKK'yı üzerlerine saldıklarını öne süren Tüzmen, "PKK, AK Parti hükümetinin tekrar iktidara gelmesinden çok korkuyor" dedi. Silifke'de ticaret ve tarıma önem vereceklerini ifade eden Tüzmen, "Silifke'de tarıma destek vereceğiz. Çiftçiye doğru tarımla doğru üretim yaptırıp kaliteyi yükselteceğiz. Organik tarıma ağırlık vereceğiz. Narenciye ve çilek üretenlere destek vereceğiz. Bugüne kadar satılmayan ürünleri on katı fiyatına satacağız.

Bugüne kadar yurt dışına müteahhitler 1.5 milyar dolarlık iş yapıyorlardı. Bizim iktidara gelmemizle birlikte 15 hatta 17 milyar dolara yurt dışına iş yapar oldular" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Tüzmen, Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu ve Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel'i ziyaret ettikten sonra karayolu ile Mut ilçesine geçti. Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel'i makamında ziyaret eden Tüzmen'e Silifke ayranı ikram edildi. Silifke'nin yoğurdunun dünyaca ünlü olduğunu belirten Tüzmen, Silifke yoğurdundan yapılan ayranın da çok lezzetli olduğunu söyledi.

(İHA-OK-OK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Tüzmen Mersin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement