Bakan Şahin Yaşar Torun Gençlik Merkezi'ni Hizmete Açtı - Son Dakika
Politika

Bakan Şahin Yaşar Torun Gençlik Merkezi'ni Hizmete Açtı

Bakan Şahin Yaşar Torun Gençlik Merkezi\'ni Hizmete Açtı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, seçim bölgesi Gaziantep'te merkez Şahinbey Belediyesi'nin yaptırdığı Yaşar Torun Gençlik Merkezi'ni hizmete açtı.

08.02.2012 16:25

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, seçim bölgesi Gaziantep'te merkez Şahinbey Belediyesi'nin yaptırdığı Yaşar Torun Gençlik Merkezi'ni hizmete açtı.

Törende konuşan Bakan Şahin,2 yıl önce vefat eden Yaşar Torun'un eğitim aşığı bir insan olduğunu belirterek gençlik merkezine bu ismin verilmesinin kendisini mutlu ettiğini vurguladı.

Şahin, "Yaşar ağabeyimin hatırına, ruhunun şad olmasında ve sizinle bu güzel eserde beraber olmayı çok arzu ettik. Bu arada bugün 8 Şubat. 91 yıl önce bu topraklarda büyük bir bedel ödendi. Büyük bir mücadele verildi. Bu mücadele bu bölgenin ve şehrin mücadelesi değildi. Bir memleket mücadelesiydi. Bütün ülkenin var olma mücadelesiydi. Bu topraklarda Atalarımız gereğini yaptılar. O mücadeleyi vererek düşmana buralardan geçemeyeceğini ve buranın yalnızca bize ait olduğunu ispatladılar. Bu sebeple Millet Meclisi'nde önemli karar çıkarttık. 8 Şubat 1921'de Antep'e 'Gazi' unvanını verdik. Gaziantep'in torunları olarak bu unvanla büyük bir şeref ve onur duyuyoruz. Herkes bu geçmişi yaşayamaz" dedi.

Gençlik merkezinde çeşitli kursların verildiğini dile getiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, "Yaşar Torun eğitime çok önem veren bir kişiydi. Yetiştirme yurdundaki tüm çocukları kendi çocukları gibi severdi. Herkese ilgi ve alaka gösterirdi. Biz de meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte Yaşar Torun ağabeyimizin adını bu merkeze vermeye karar verdik" diye konuştu.

2 milyon 500 bin lira harcanarak 7 ayda tamamlanan tesisin açılışına Bakan Şahin'in yanı sıra Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Uygun, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, tesise ismi verilen merhum Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Torun'un eşi, çocukları ve vatandaşlar katıldı.

GAZİLER ROZET TAKTI

Daha sonra Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen Gazilik Tevcih Töreni'ne de katılan Bakan Fatma Şahin, geçtiğimiz yıl gazilik madalyası verilen 6 gaziye, rozetlerini taktı.

Şahin, şehit ve gazi ailelerinin yönetimiyle ilgili olarak bakanlığının sorumlu kılındığını belirterek, bu konuda gerekli iyileştirmelerin yapılmaya devam edileceğini vurguladı. Gazilerle toplu fotoğraf çektiren Şahin, Onar Kutlar Tiyatro Salonu'nda Şilili sanatçı Javier Subiabre tarafından açılan Gaziantep Resimleri Sergisi'ni de gezdi. Şahin daha sonra Gazikent Üniversitesi'nde deki Abbas Güçlü ile Genç Bakış Programı'na katıldı. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Şahin Yaşar Torun Gençlik Merkezi'ni Hizmete Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement