Bakan Şahin:Barış Sürecini Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

Bakan Şahin:Barış Sürecini Değerlendirdi

Bakan Şahin:Barış Sürecini Değerlendirdi

Bakan Fatma Şahin, Malatya'da yaptığı açıklamada, hükümetin yürüttüğü barış süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

19.04.2013 17:41  Güncelleme: 11:54

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Malatya'da yaptığı açıklamada, hükümetin yürüttüğü barış süreciyle ilgili olarak, "Allah'ın izniyle biz bu beladan bir an önce kurtulacağız" dedi.

Bazı panel ve açılışlara katılmak üzere Malatya'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Malatya Valisi Vasip Şahin'i makamında ziyaret etti. Girişte Malatya'nın yöresel kıyafetlerini giymiş iki öğrenci tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Şahin, daha sonra kentteti çalışmalarla ilgili Vali Vasip Şahin'den bilgi aldı.

Valilik ziyaretinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Bakan Şahin, Hükümetin oluşturduğu Akil İnsanlar Heyetiyle ilgili olarak sorulan soruya verdiği cevapta, grubun çalışmalarının şu ana kadar gayet başarılı geçtiğini belirterek, kamuoyunun barış sürecini desteklediğini söyledi. Akil İnsanlar heyeti'nin her düşünceden farklı insanların bir araya gelmesiyle oluşturulduğunu belirten Bakan Şahin şunları söyledi:

"Toplumun buna hazır olması gerekiyor, partiler üstü bir noktaya dönüştürmeniz gerekiyor. Aslında akil insanlar bunu başardı. Toplumsal mutabakatın nasıl güçlü olduğunu toplum gördü. Ben buradan hepsine teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum. Allah'ın izniyle biz bu beladan bir an önce kurtulacağız ve akil insanların da bunda çok güçlü bir desteği olacak. Tarih bunu yazacak inşallah."

CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Gülseren Onanç ile ilgili bir soruya ise Onanç ile telefonla görüştüklerini belirten Bakan Şahin, bunun CHP'nin kendi iç meselesi olduğunu ifade etti. Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Parti içi demokrasiyle, parti içi disiplini birbirinden ayırmak gerekiyor. Parti içi demokraside herkesin her bildiğini söylemesi ve buradan doğru, ülke için yararlı bir karar çıkarabilmeyi başarması gerekiyor. Bunları öğreneceğiz. Demokratik kültür, olgunlaşma da buralardan, herkesin kendini hesaba çekmesinden geçiyor diye düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi, bu zihin karışıklığını inşallah kendi içinde çözer çünkü ana muhalefet demokrasilerde çok önemli, bize çok lazım."

Ziyaret sonunda Vali Şahin Bakan Şahin'e kayısı hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Şahin:Barış Sürecini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement