Bakan Güllüce: "Bu Seçimde Zıtlar Cem Edildi" - Son Dakika
Politika

Bakan Güllüce: "Bu Seçimde Zıtlar Cem Edildi"

Bakan Güllüce: "Bu Seçimde Zıtlar Cem Edildi"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Bu seçimdeki gibi bir seçime hiç şahit olmadım. Geriye doğru bakıyorum.

31.05.2015 15:08

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Bu seçimdeki gibi bir seçime hiç şahit olmadım. Geriye doğru bakıyorum. Hiç olmadım. Hani genel bir cümle var ya 'Zıtlar cem edilemez'. Ama bu seçimde zıtlar cem edildi" dedi.

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Grand Cevahir Otel'de düzenlenen Mimar ve Mühendisler 12. Olağan Kurulu'na katıldı. Güllüce, mimar ve mühendisleri iş yönünden ihraç ürününe benzettiği konuşmasında, "Kadastro kongresi yapıldı geçtiğimiz ay. Çok keyifli bir kongre oldu. 82 ülkeden katılım oldu. 30 bakan katıldı. Doğu Avrupa, Asya ve Afrika'dan özellikle katılan çoktu. Çok verimli bir kongre oldu. Gelenlerle görüştük. 30 bakanla uzun görüşmelerimiz oldu. Şunu iyi bilin ki yaptığınız iş itibariyle hepiniz iyi bir ihraç ürünüsünüz. Özellikle inşaat sektörü açısından söylüyorum. Oralara doğru açılmak lazım. Hepsi bize hayranlıklarını ifade ediyor. ve siyasi olarak da bize hayranlığını ifade ediyor" dedi.

"BU SEÇİMDEKİ GİBİ BİR SEÇİME HİÇ ŞAHİT OLMADIM"

Bakan Güllüce, konuşmasının ikinci bölümünü ise siyasete ayırdı. Bu seçimde zıtların cem olduğunu belirten Güllüce, "Gençlik döneminden beri siyasetle uğraşan biriyim. Bu seçimdeki gibi bir seçime hiç şahit olmadım. Geriye doğru bakıyorum. Hiç olmadım. Hani genel bir cümle var ya 'Zıtlar cem edilemez'. Ama bu seçimde zıtlar cem edildi. Bir örnek vereyim. 27 Mayıs günü Çanakkele'deydim. 8 tane açılış yaptık. Yenice Belediye Başkanı çok başarılı ve çalışkan biri. İlçeye içme suyu getirmiş. Paketlenen ve satılan sudan getirmiş. Çeşmeler yapmış. Bulvar yapmış. Atık su tesisi var. Bizim bakanlığın desteğiyle yaptığı proje var. Böyle çok ciddi işler yapmış. Ben görmedim ama orada bir de fayton resmi varmış. Şehit anneleriyle bu sekiz tesisin açılışını yaptık. Ertesi gün Zaman Gazetesi'nde şöyle bir yazı; 'Olacak olan buydu. Bakan fayton açılışı yaptı'. Ama aynı gün Evrensel Gazetesi de aynı şeyi yazdı. Cihan Haber Ajansı'ndan almış. ve Birgün Gazetesi de aynı şeyi yazıyordu. 'Zıtlar cem edilmez' sözü Türkiye de çürüdü. Zıtlar artık cem ediliyor. Bu söz geçerliliğini kaybetmiştir" diye konuştu.

"BUNLARIN YAPTIĞI ŞEYLERDEN BİRİ DE İTİBARSIZLAŞTIRMADIR"

Bakan Güllüce, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Batı'nın en büyük zaferi Türkiye'de kendine kul ve uşaklık yapan insanlar yetiştirmesidir. Bir üst akıl var. İstediği doğrultuda bu insanları ülke aleyhine kullanıyor. Malum tiyatro ve sinemada görmüşsünüzdür. Bazen kayınpeder rolü oynayan bazen aşık rolü oynar. O zıt oynayacaksınız rolü verenler şimdi de hep beraber oynayacaksınız rolünü verebiliyor. Bunların yaptığı şeylerden biri de itibarsızlaştırmadır. Bunu o kadar akıllıca yapıyorlar ki. Ben şimdi her gördüğüme 'Ben fayton açılışı yapmadım. Sekiz tane tesis vardı. Bir tanesi arıtma tesisiydi. Biz bakanlık olarak ne emek vermişiz ona. Örnek bir arıtma tesisi' mi diyeyim? Yani bir saat anlatacağım ki senin kafandan o faytonu izale edeyim. Zaman Gazetesi'nin yaptığı darbeyi Çanakkele'deki seçmene nasıl anlatayım? Yani bir saat uğraşacaksınız ki bir kişiye olayın doğrusunu anlatasınız. Bakın adamın bir cümlesinin doğrusunu anlatmak için ne kadar uğraşmak zorundayız. Bunlar o üst akılın sistematik işleri."

Toplantının sonunda Bakan Güllüce'ye plaket verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Güllüce: 'Bu Seçimde Zıtlar Cem Edildi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Sıtkı karadağ: Zaman Gazetesi muhabirini yerlerde akp polisi süründürüyorsa hukuk bu ise az bile söylemiş yellenme açılışı yazmalıdıydı. 0 0 Yanıtla

Advertisement