Bakan Eroğlu, KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Bakırcı ile Görüştü - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu, KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Bakırcı ile Görüştü

Bakan Eroğlu, KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Bakırcı ile Görüştü

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Denize boru döşeme işlemleri başladı kısa zamanda oda tamamlanacak.

29.04.2014 17:54

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Denize boru döşeme işlemleri başladı kısa zamanda oda tamamlanacak. İnşallah Kıbrıs'a yıl da 75 milyon metreküp suyu vereceğiz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı ile makamında görüştü. Eroğlu, bakanlık olarak KTCC her türlü desteği verdiklerini belirterek, "Asrın projesi olarak bilinen projenin ana kısımları tamamlandı. Alaköprü barajını 7 Mart 13.00'da 2014 bitecek demiştik onu bitirdik. Karşıda da Geçitköy barajı da aynı saatte bitti. Kara yapıları hemen hemen bitti, denize boru döşeme işlemleri başladı kısa zamanda oda tamamlanacak. İnşallah Kıbrıs'a yıl da 75 milyon metreküp suyu vereceğiz. Şuanda Kıbrıs içindeki gerek içme suyu arıtma tesisi gerekse ana dağıtım hatlarının boruları da geldi. Onların inşatları da başladı. Onu da inşallah bu sene tamamlayacağız. Sadece su götürmekle kalmayacağız, Kıbrıs, Lefkoşa, Girne tarafına da bu suyu taşıyacağız. Bir kısmı da sulama da kullanacağız. Bu sene Kıbrıs için bir milat olacak her açıdan bunu özetle vurgulamak istiyorum" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, "Orman faaliyetlerinin sadece Devlet Su İşleri açısından değil, aynı zaman da orman teşkilatımız da orada özellikle ağaçlandırma ve gelir getirici bir takım türleri içeren badem, keçiboynuzu gibi ürünleri oraya dikerek gelir getirici olarak kullanılması konusunda ağaçlandırma, gelir getirici önemli bir çalışma yapacağız" diye konuştu.

Bakan Bakırcı ise Türkiye'de olmaktan gurur duyduğunu belirterek, "Ana vatanımız Türkiye Veysel Bey'in aracılığıyla her türlü teknik desteği, imkanı bize sağlıyor. Biz bundan şeref duyuyoruz, zaten ana vatan olmazsa bizler orada tutunamayız diye düşünüyorum. Kıbrıs da ormanlık alanlarımız çok kısıtlı, yeni fidanlarımız çok fazla İkliminde kurak gitmesi sebebiyle onlarında durumu ne olacak? Nasıl gelişecekler tam olarak tespit etmeye çalışıyoruz. Çıkacak olan yangınları önlemede, ilk müdahaleyi hızlı bir şekilde nasıl yapabiliriz. Bunları konuşmaya geldik" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu, KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Bakırcı ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement