Bakan Eroğlu: 2B'de Her Türlü Kolaylık Gösterildi - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu: 2B'de Her Türlü Kolaylık Gösterildi

Bakan Eroğlu: 2B\'de Her Türlü Kolaylık Gösterildi

Bakan Eroğlu, Ordu'nun Kumru ilçesinde 2B arazilerinin fiyatlarının yüksekliğinden yakınılması üzerine, "Bu kangren olmuş bir mesele" dedi.

01.03.2013 15:31  Güncelleme: 15:42

– ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ordu'nun Kumru İlçesi'nde 2/B arazilerinin fiyatlarının yüksekliğinden yakınılması üzerine, "Bu kangren olmuş bir mesele. Her türlü kolaylığı gösterdik. Bu 76 milyonun hakkı" diye cevap verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, karayoluyla Kumru İlçesi'ne giderek Belediye Başkanı AK Parti'li Ticabi Civelek'i ziyaret etti. Belediye binası önünde toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, bakanlık çalışmalarını anlattı.

"ALO SAYIN BAKANIM"

Bakan Eroğlu, konuşmasını yaparken kalabalığın arasından bir köylü "Sayın Bakanım" diye bağırdı. Bakanın duymaması üzerine, "Alo. Sayın Bakanım" diye bir kez daha seslenen köylü Eroğlu'nun kendisini duyduğunu görünce, "2/B yasasından yararlanmak istiyoruz, fiyatları çok. Bunun hakkında bir şey var mı?" diye sordu. Bakan Eroğlu, ise "2/B'yi herkes demiş 'biz çözeceğiz, biz çözeceğiz'. Ama kimse çözemezdi. Çünkü altyapı çalışmaları, kadastro, hak sahipleri yapılmamış. Onlar unutulmuş. Bunları biz üç sene önce çalışarak gerçekleştirdik. Maliye Hazinesine devrettik. Bunların satışıyla ilgili normal bir rayiç bedel var. Bunu Başbakan tespit etmiyor, Maliye Bakanı da, ben de Orman Su İşleri Bakanı olarak tespit etmiyorum. Bütün kanun gereği bir komisyonla rayiç bedeli tespit ediyor. Bunda devletin de kusuru var dedik. Önce rayiç bedeli yüzde 70 ödensin dedik. Ayrıca peşin ödeyenlere de yüzde 20 tenzilat yapılsın dedik. Yüzde 56'ya iniyor. Hatta küçük parselse onla ilgili tekrar bir tenzilat yapıldı. Bu kangren olmuş bir mesele. Her türlü kolaylığı gösterdik. Çünkü bu takdir buyurursunuz ki 76 milyonun hakkı" diye cevap verdi.

Bakan Eroğlu daha sonra Fatsa İlçesi'ne giderek Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Anlayan'ı makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Fatsa Spor Kompleksi'nde öğle yemeği öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, HES projeleriyle ilgili açıklama yaptı.

BAKAN EROĞLU,"HES'LER ÜLKEMİZİN YERLİ KAYNAĞI"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, HES'lerin yerli kaynak olduğuna dikkat çekerek bunları takip ettiklerini kaydetti. Bakan Eroğlu, HES'lerden önce vadilerin durumu ve sonraki durumlarını da kontrol edeceklerini belirterek şöyle devam etti:

"Bizim burada söylediğimiz şu. Hidroelektrik santralleri doğru yerde yapılsın. Tabiatı tahrip etmesin. Özellikle deredeki canlı hayatın devamına imkan versin. Bu maksatla yeteri kadar can suyu bırakılsın diye bu şekilde talimatımız var. Bunu takip ediyoruz. Özellikle bu konuda da tabi burada üretilen Türkiye'de kullanılacak. Başka bir yere gidecek değil. Bu bölgeninde, Karadenizin de elektriğe ihtiyacı var. Dolayısıyla üretilen enerji burada harcanacak. Dolayısıyla HES'ler yenilebilir enerji, temiz enerji, ülkemizin yerli kaynağı. Mesela bir tane ağaç kesmişse onun yerine beş ağaç dikiyor. Ayrıca düzenliyoruz. Birde HES'lerden önce ve sonra bu vadileri düzenlemek için vadileride ele alıyoruz."

Bakan Veysel Eroğlu, daha sonra karayoluyla Samsun'a hareket gitti.

NK,MD (MS) - Ordu/ Kumru

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu: 2B'de Her Türlü Kolaylık Gösterildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement