Bakan Ergin, TBMM Genel Kurulu'nda Milletvekillerinin Soruları Cevapladı - Son Dakika
Politika

Bakan Ergin, TBMM Genel Kurulu'nda Milletvekillerinin Soruları Cevapladı

Bakan Ergin, TBMM Genel Kurulu\'nda Milletvekillerinin Soruları Cevapladı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a ev hapsi gündemlerinde olmadığını belirterek, "2099 yılı Mayıs ayında bakanlık görevine geldim."

01.07.2012 13:27

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a ev hapsi gündemlerinde olmadığını belirterek, "2099 yılı Mayıs ayında bakanlık görevine geldim. O günden bu güne kadar İmralı dışına çıktığına dair en ufak bir bilgi ve belge yok" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda kamuoyunda "3. Yargı Paketi" olarak adlandırılan Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını cevaplandıran Adalet Bakanı Sadullah Ergin, milletvekillerinin terör örgütünün lideri Abdullah Öcal ile ilgili sorularına, oturumun başlangıcında Oktay Vural'ın dile getirdiği bölücü örgüt başının İmralı cezaevinde bulunup bulunmadığı, Bursa'da Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) misafirhanesinde ara ara gidip orada kalıp kalmadığı yada daha önce buralardan çıkıp başka yerlerde konaklayıp tekrar İmralı Cezaevi'ne dönüp dönmediği çok değişik ama öz itibari ile aynı olan sorular geldiğini söyledi.

Kendisinin TBMM Genel Kurulu'nda tasarının genel gerekçelerini izah etmeye çalışırken konu hakkında açıklama yaptığını ifade eden Ergin, "Tekrar bu sorulara cevaben ifade ediyorum. Ben 2009 yılının Mayıs ayında bakanlık görevine geldim. O günden bu güne kadar bu yönde bizde en ufak bir bilgi yok. İmralı'nın dışına çıktığına dair… İkinci olarak bizim orada Ceza İnfaz Kurumu'nda müdürümüz var. İnfaz korumalarımız var. Dış güvenlik jandarmanın kontrolünde askeri güvenlik sahası ilan edilen bir bölge İmralı Adası… Dolayısıyla bendeki verilere dayanarak şunu ifade ettim. Dedim ki; Öcalan şuanda İmralı Cezaevi'ndedir. Şuanda ifademden daha önce çıktımı diye soru geldi. Bizdeki verilerek göre başka bir yere gittiğine dair en ufak bir bilgi yok. Bizim de böyle bir bilgimiz yok ve çok net olarak İmralı Cezaevi'nde cezasını infaz ettiğini ifade ediyorum. Kesintisiz olarak bu ceza infaz edilmektedir. Bizdeki tüm bilgi ve kayıtlar bu yöndedir. Bunun dışındaki bilgilere itibar edilmemesini buradan ifade ediyorum. Sorulardan bir tanesinde yine İmralı'dan ev hapsine alınmasına dönük bir düşünceniz ve çalışmanız var mı? Diye soru vardı. Bu şekilde bir düşüncemiz de çalışmamızda söz konusu değildir. Bunu da çok net ifade ediyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Ergin, TBMM Genel Kurulu'nda Milletvekillerinin Soruları Cevapladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement