Bakan Atalay, İşçi Parasıyla 5 Yıldızlı Geziye Katılmıyor - Son Dakika
Politika

Bakan Atalay, İşçi Parasıyla 5 Yıldızlı Geziye Katılmıyor

Bakan Atalay, İşçi Parasıyla 5 Yıldızlı Geziye Katılmıyor

Hürriyet'te Dün Yayınlanan "İşçi Parasıyla 5 Yıldızlı Gezi" Haberi Büyük Yankı Yarattı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Haberi, İçişleri Bakanlığı Bütçesinin Görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Gündeme Getirdi.

11.11.2008 01:39

Hürriyet’te dün yayınlanan "İşçi parasıyla 5 yıldızlı gezi" haberi büyük yankı yarattı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, haberi, İçişleri Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gündeme getirdi.

Özyürek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a, "Ben sizin bu geziye katılacağınızı sanmıyorum. Varsa bile bu geziyi iptal edeceğinizi düşünüyorum" dedi. Mustafa Özyürek’in bu sözlerinden kısa süre sonra, İçişleri Bakanlığı’ndan öğlen saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, anılan geziye İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın davet edildiği, ancak bakanın başka programı olduğu için bu geziye katılamayacağının Sendika yetkililerine geçen hafta içinde bildirdiği vurgulandı.

Sendikanın açıklaması

Yol-İş Sendikası Başkanı Ramazan Ağar da akşam saatlerindeki açıklama ile haberin gerçekleri çarpıttığını iddia etti. Ağar, haberin, işçilere zarar verdiğini, Türk sendikacılık hareketine darbe indirdiğini öne sürdü. Ağar, "Toplu sözleşme öncesinde 79 il özel idaresinin yetkilileri valiler, il özel idare genel sekreterleri, il meclisi başkanları ve TÜHİS yetkilileriyle bir araya gelmemiz çok doğal. Bu bir gezi değil, çalışma toplantısı. Yargısız infaz yapılmasın" dedi. Bu arada diğer sendikalarda benzer olaylar nedeniyle soruşturmalar açıldığı belirlendi. Türk-İş eski Başkanı Salih Kılıç, 1980’li yıllarda "özgürlük, özerklik, bağımsızlık" söylemiyle sendikalar üzerindeki kamu denetiminin kaldırılmasının, sendikalarda "Yozlaşma ve yabancılaşma" yarattığını savundu. Kılıç, sendikaların kendi kendilerini denetleyemediklerini belirterek, yeniden güçlü bir kamu denetiminin getirilmesini istedi.

Yasada çözümlenmeli

Kılıç, "Saydamlık, sendika içi demokrasi, yaptırım gücü olan etkin denetim şart. Bu denetim sendikacılığı şaibe, yozlaşma ve yabancılaşmadan arındıracak, sendikaların daha işlevsel ve saygın hizmet vermelerini sağlayacaktır. Onun için gündemdeki Sendikalar Yasası’nda bu konunun mutlaka sağlam bir sonuca bağlanması gerekir" dedi.

Yolsuzluk iddiaları gölgesinde geçen eylül ayında yapılan Yol-İş Olağanüstü Genel Kurulu’nda Fikret Barın Genel Başkanlığı yitirirken; Türk-İş’e bağlı birçok sendikada da yönetimler yenileniyor.

Maden-İş’te olanlar

Türkiye Maden-İş Sendikası’nın 19 yıldır Genel Başkanı olan Hasan Hüseyin Kayabaşı, geçen hafta sonu yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da yeniden aday olmadı. Bu sendikanın yeni Genel Başkanı Ekrem Fedai oldu. Fedai, Kayabaşı’nın tasfiyesini, "13 Şube Başkanı’nın ortak imzasıyla olağanüstü genel kurula gittik. Sayın Kayabaşı’nın yüzü eskidiği için ’yeter’ denildi ve yönetim yenilendi. Yoksa, sendikamızda bir yolsuzluk olayı yaşanmadı" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Atalay, İşçi Parasıyla 5 Yıldızlı Geziye Katılmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement