Ateş'ten Taptuk Emre Çağrısı - Son Dakika
Politika

Ateş'ten Taptuk Emre Çağrısı

Ateş\'ten Taptuk Emre Çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Ankara'nın Nallıhan İlçesinde Taptuk Emre'yi Anma Etkinliklerine Katıldı. Nallıhan'ın Sarıyar Beldesinde CHP'den Belediye Başkanlığına Seçilen Halil Ünsal'ı Ziyaret Eden Ateş, Yeni Başkana Hayırlı Olsun Dileklerini İletti.

20.05.2009 01:41

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Ankara’nın Nallıhan ilçesinde Taptuk Emre’yi anma etkinliklerine katıldı. Nallıhan’ın Sarıyar beldesinde CHP’den belediye başkanlığına seçilen Halil Ünsal’ı ziyaret eden Ateş, yeni başkana hayırlı olsun dileklerini iletti.

Daha sonra beraberindeki heyetle Emremsultan köyündeki Taptuk Emre türbesini ziyaret eden Ateş, buradaki konuşmasında şunları kaydetti:

"Geleneksel hale gelen ve bu yıl 15. düzenlenen Taptuk Emre etkinlikleri için buraya gelmekten dolayı mutluyuz. Burası hoşgörünün ve insan sevgisinin yoğun olarak yaşandığı bir bölge. Bu güzellikleri diğer insanlarla da paylaşmak adına anmanın uluslararası bir niteliğe kavuşmasına çalışacağız." Taptuk Emre’nin Mevlana ve Hacı Bektaş kadar önemli bir şahsiyet olduğunu kaydeden Ateş, şöyle konuştu:

"Konyalılar Mevlana’ya sahip çıkıyorlar. Hacı Bektaş’a sahip çıkılıyor uluslararası arenada anılıyor. Fakat Taptuk Emre’ye Ankaralılar sahip çıkmadığı için arka planda kaldı. Bugüne kadar yapılan törenlerde en üst düzey katılım benim ve sayın Zekeriya Akıncı nezdinde oldu. Taptuk Emre’ye sahip çıkarsak Ankara’nın tanıtımına da katkı sağlamış oluruz. Taptuk Emre, Türk ve İslam kültürünün yayılmasını sağlamış, inançta birlikteliği sağlamış bir şahsiyettir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Ateş'ten Taptuk Emre Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement