Atatürk'ün Savunma Sanayisi Yatırımları Türkiye'yi Bambaşka Bir Boyuta Ulaştırdı - Son Dakika
Politika

Atatürk'ün Savunma Sanayisi Yatırımları Türkiye'yi Bambaşka Bir Boyuta Ulaştırdı

Atatürk\'ün Savunma Sanayisi Yatırımları Türkiye\'yi Bambaşka Bir Boyuta Ulaştırdı

CANiK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral, 30 Ağustos Zafer Bayramı'na yönelik Türk savunma sanayisinin dünü ve bugününü değerlendirerek, Atatürk'ün savunma sanayisine verdiği önemi vurguladı ve Türkiye'nin savunma sanayisindeki gücünün artışını anlattı.

28.08.2023 09:45

CANiK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral, "30 Ağustos bizler için asil milletimizin ve kahraman ordumuzun tüm zorluklara rağmen kazandığı destansı bir mücadeleyi temsil etmektedir." ifadelerini kullandı.

CANİK'ten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Aral, savunma sanayisinin 1985'te kurulan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile yeni bir forma ulaşarak ciddi bir ivme kazandığını belirtti.

Savunma sanayisinin 2000'li yılların başından itibaren son 20 yıllık süreçte Türkiye'nin hayata geçirdiği mevcut teşvikler, destekler ve stratejik önceliklerle önemli bir boyuta ulaştığına işaret eden Aral, "Tüm bu gelişmelerle birlikte, bugün, tıpkı kartopu gibi büyüyen ve dünyada söz sahibi olan bir Türk savunma sanayisinden bahsedebiliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Aral, 30 Ağustos'un ordunun tüm zorluklara rağmen kazandığı destansı bir mücadeleyi temsil ettiğini vurgulayarak, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101'inci yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Atatürk'ün yaptığı en büyük yatırımların savunma sanayi alanında olduğuna dikkati çeken Aral, şunları kaydetti:

"Atatürk, bugün Türk savunma sanayisinin geldiği konumu, koyduğu hedeflerle gelecekte yer alacağı ve global dünyada sahip olacağı gücü görseydi kesinlikle çok mutlu olurdu. Onun ortaya koyduğu hedefi Türkiye bugün muazzam bir şekilde yerine getirmeye çalışıyor, savunma sanayisinde yerli ve milli yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Kurtuluş Savaşı'nda kullanacak mermiyi bulamayan ve ithal eden Türkiye, bugün silah sektöründe dünyada CANiK'in olduğu gibi diğer alanlarda da sektör paydaşlarımızla birlikte öncü konuma ulaşmayı başarmıştır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Atatürk'ün Savunma Sanayisi Yatırımları Türkiye'yi Bambaşka Bir Boyuta Ulaştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement