Altan Öymen: "Chp Pm Seçimlerinin İptal Edildiği Haberleri Doğru Değil" - Son Dakika
Politika

Altan Öymen: "Chp Pm Seçimlerinin İptal Edildiği Haberleri Doğru Değil"

Altan Öymen: "Chp Pm Seçimlerinin İptal Edildiği Haberleri Doğru Değil"

CHP'nin 17-18 Temmuz'da yapılan 34.Olağan Kurultayı'nda divan başkanı olan eski Genel Başkanlardan Altan Öymen, Parti Meclisi seçimlerinin iptal edildiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

19.07.2012 18:00

CHP'nin 17-18 Temmuz'da yapılan 34. Olağan Kurultayı'nda divan başkanı olan eski Genel Başkanlardan Altan Öymen, Parti Meclisi seçimlerinin iptal edildiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Öymen, divan üyeleriyle birlikte CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, kurultayda yapılan seçimlerin iptal edildiği yönündeki iddiaları cevapladı. Kurultaya ilişkin olarak bazı televizyon kanallarında seçimlerin iptal olduğuna ve yeniden sayım yapılacağına ilişkin haberler çıktığını kaydeden Öymen, bunların aslı olmadığını vurguladı. Seçimlerin gece geç saatte tamamlandığını ve ilçe seçim kurulu heyetince yürütüldüğünü belirten Öymen, seçimin tamamlanmasının ardından sonuçları Kurultay Divan Başkanlığı olarak kendilerinin ilan ettiğini söyledi. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın sonuçları ilan ederken kendilerini telefonla arayarak, bilgisayarda toplama yaparken bir hata oluştuğunu bildirdiğini ifade eden Öymen, daha sonra da hatanın düzeltilmesine ilişkin kararı kendilerine ulaştırdığını dile getirdi. Öymen, kendilerine 'Bilgisayar kazası oldu. Bilgisayarlar arasında birleştirme yapılırken bir hata oldu' denildiğini belirten Öymen, o kararın kendilerine saat 08.30'da bildirildiğini söyledi. Tutanakların yeniden gönderileceğinin söylendiğini anlatan Öymen, "Bu yapıldı, tutanaklar gönderildi. Netice itibarıyla ne oldu? Dün bize gönderdiklerinde bazı ufak tefek değişiklikler olduğu anlaşılıyor. Dün akşam ilan edilenden ana hatları itibarıyla büyük bir değişiklik yok. Bazı oylar, örneğin 40 yazılacakken 4 olmuş. Durum budur. Ne yeniden bir oylama vaziyeti var ne de başka bir husus var" şeklinde konuştu.

Öymen, konuya ilişkin daha ayrıntılı bilginin Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun kurultay görevlilerinden alınabileceğini dile getirdi. Türkiye'nin birçok Avrupa ülkesinden daha önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı verdiğini anlatan Öymen, Cumhuriyet Halk Partisi'nde kadın sayısının arttığına değindi. Kurultayda her isteyenin konuştuğunu belirten Öymen, 30'dan fazla kişinin faaliyet raporu hakkında konuştuğunu ifade etti. Öymen, Parti Meclisi'ne 434 başvurunun demokrasinin bir göstergesi olduğunu dile getirerek, "Gece yarısına kadar çalışıyoruz, tasnifi uzun sürüyor, yanlış bilgisayar toplamaları olabiliyor. Ama düzeltiliyor" dedi.

CHP'nin kurultayları ile mitinglerin farkına işaret eden Öymen, "Sadece bir tek adamın, genel başkanın konuşmasıyla başlayıp biten mitingleri kongre adı altında kamuoyuna sunma merakından vazgeçilmelidir" şeklinde konuştu.

Yeni listede Çetin Soysal'ın liste dışı kalmasıyla ilgili soru üzerine Öymen, listelerin kendilerine yeni intikal ettiğini söyledi. Öymen, kadın kontenjanının yüzde 33 olduğunu hatırlatarak, "Kadınlar aslında kontenjan olmasa bile erkeklerle yarışarak ilk sıralara yerleşmişler. Sanıyorum 18-19 kadın seçilecek hale gelmişler. Yüzde 33 kontenjan konduktan sonra bu kendiliğinden olmuş. Örgütün, seçmenlerin bu işi benimsediğini gösteriyor. Kontenjandan dolayı kadın daha az oy aldığı halde erkeğin önüne geçiyor. Parti Meclisi dışında kalanlar belli olduğu zaman liste kesinleşecek" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Altan Öymen: 'Chp Pm Seçimlerinin İptal Edildiği Haberleri Doğru Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement