AK Partili Vekil Kansere Yenildi - Son Dakika
Politika

AK Partili Vekil Kansere Yenildi

AK Partili Vekil Kansere Yenildi

AKP Şanlıurfa Milletvekili Mustafa Kuş, Tedavi Gördüğü Hastanede Vefat Etti

18.11.2010 19:12  Güncelleme: 09:03

Şanlıurfa'dan 2007 yılında AK Parti'nin adayı olarak TBMM'ye giren ve hastalığı nedeniyle sürekli hastanede tedavisi süren 7 çocuk babası Mustafa Kuş, bugün öğle saatlerinde Ankara'da hayatını kaybetti.

MUSTAFA KUŞ'UN CENAZESİ ŞANLIURFA'YA GETİRİLDİ

Ankara'da vefat eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mustafa Kuş'un cenazesi, Şanlıurfa'ya getirildi.

Ankara'dan Saat 18.40 uçağıyla Şanlıurfa GAP Havaalanına getirilen Milletvekili Kuş'un cenazesi, partililer ve vatandaşlarca buradan alınarak Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Burada, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Seydi Eyyüpoğlu, Çağla Özyavuz, Yahya Akman, Zülfikar İzol ve Emin Önen ile Kuş'un çok sayıda yakını hazır bulundu.

Mustafa Kuş'un cenazesinin morga konulmasının ardından bazı AK Partili milletvekilleri, Mustafa Kuş'un oğlu Ahmet Kuş'u teskin etmeye çalıştı.

Mustafa Kuş'un cenazesi, yarın Şanlıurfa'da toprağa verilecek.

Yaklaşık 3 yıldır kanser tedavisi gören Milletvekili Kuş, Ankara Güven Hastanesinde saat 15.00 sıralarında hayatını kaybetmişti.

Şanlıurfa'da 1949 yılında dünyaya gelen Kuş, evli ve 7 çocuk babasıydı.

3 yıldır kanser tedavisi gören ve bugün öğlen saatlerinde hayatını kaybeden 62 yaşındaki 7 çocuk babası AK Parti Milletvekili Mustafa Kuş'un cenazesi Şanlıurfa'ya getirildi. THY'nin Ankara-Şanlıurfa tarifeli seferiyle getirilen Kuş'un cenazesine oğlu Mehmet Kuş, Şanlıurfa AK Parti Milletvekilleri Zülfikar İzol, Yahya Akman, Abdulkadir Emin Önen ile AK Partiden geçtiğimiz ay istifa eden bağımsız Milletvekili Sabahattin Cevheri eşlik etti.

Saat 20.05 sıralarında GAP Havaalanına inen uçağı bekleyen AK Parti Milletvekili Seyit Eyüpoğlu, Çağla Aktemur Özyavuz ile kalabalık bir partili grup Kuş'un cenazesini karşıladı. Uçağa yanaşan bir cenaze aracına konulan Kuş'un naaşı daha sonra 400 araçlık bir konvoy eşliğinde Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde bulunan ve sayısı 10 bini bulan Ubadi aşiretinin ileri gelenlerinden olan Mustafa Kuş'un ölümü yakınlarını gözyaşlarına boğdu. Yarın AK Partili bakan ve milletvekillerinin de katılacağı cenaze töreninin ardından Kuş'un cenazesi öğlen saatlerinde toprağa verilmesi bekleniyor.

MUSTAFA KUŞ KİMDİR?

Mustafa Kuş, 1 Ocak 1949'da Şanlıurfa'da doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Sekra'dır. İthalat ve İhracatçı; Mithat Paşa İlköğretim Okulu'nu bitirdi. İthalat ve ihracat işiyle uğraştı. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği yaptı. Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Şanlıurfa Ticaret Borsası Kurucu Üyesi oldu ve Ticaret Borsası Meclis Üyeliği, Başkanvekilliği ve Meclis Başkanlığı görevlerini yürüttü. Çok iyi düzeyde Arapça ve orta düzeyde Farsça bilen Kuş, evli ve 7 çocuk babasıdır.

AK PARTİ'NİN MİLLETVEKİLİ SAYISI 335'E DÜŞTÜ

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mustafa Kuş'un vefatıyla TBMM'deki boşalan sandalye sayısı 9'a yükseldi.

Kuş'un vefatının ardından AK Parti'nin TBMM'deki milletvekili sayısı 335'e düştü. TBMM'deki son durum şöyle:

AK Parti 335

CHP 101

MHP 70

BDP 20

Bağımsız 7

DSP 6

DP 1

TP 1

Boş 9

Toplam 550

-BOŞALAN MİLLETVEKİLLİKLERİ-

Kuş'un vefatıyla 23. Dönem TBMM'de yaşamını yitiren milletvekillerinin sayısı 5'e çıktı.

Bu dönemde, MHP'den milletvekili seçilen Mehmet Cahit Önder (İstanbul), mazbatasını alamadan yaşamını yitirmişti. AK Parti'li Osman Yağmurdereli (İstanbul) ve MHP'li Gündüz Aktan (İstanbul) ise tedavi gördükleri hastalığa yenik düşmüştü. BBP'nin eski genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu (Sivas) ise bir helikopter kazasında hayata gözlerini yummuştu.

TBMM'deki iki milletvekilliği ise AK Parti'den Kayseri Milletvekili olarak TBMM'ye giren Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı, CHP'li Özlem Çerçioğlu'nun ise Aydın Belediye Başkanı seçilmesiyle boşalmıştı.

Bağımsız milletvekili olarak TBMM'ye giren ve daha sonra DTP'ye katılan Ahmet Türk (Mardin) ve Aysel Tuğluk'un (Diyarbakır) milletvekillikleri ise bu partinin Anayasa Mahkemesince kapatılmasıyla düşmüştü.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika AK Partili Vekil Kansere Yenildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement