AK Parti'nin Kapatılması Davası - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin Kapatılması Davası

AK Parti\'nin Kapatılması Davası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat İl Başkanı Feramuz Şahin, Gelecek Süreçte Siyasal Partilerin Kapatılmadığı Bir Anayasa, Demokratik Bir Türkiye'yi Hep Birlikte Yaşamayı Ümit Ettiklerini Söyledi.

19.03.2008 14:46

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat İl Başkanı Feramuz Şahin, gelecek süreçte siyasal partilerin kapatılmadığı bir anayasa, demokratik bir Türkiye'yi hep birlikte yaşamayı ümit ettiklerini söyledi.

CHP İl Başkanı Şahin, Büyük Tokat Oteli'nde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin kapatılması davasıyla ilgili sorulara Şahin, demokrasilerde vazgeçilmez unsurların siyasal partiler olduğunu ifade ederek, "Bir siyasi partinin kapatılmasını doğru bulmuyorum. Ancak bu kapatılması gereken siyasal parti kapatılabilmesi adına Türkiye'de ne gerekiyorsa yaptı" diye cevap verdi.

1960 yılından bu güne birçok siyasi partinin kapatıldığını anlatan Şahin, şöyle konuştu: "Bu parlamentoda bulunan DTP'nin kapatılma kararını Anayasa Mahkemesi'ne gittiğinde Sayın Başbakanın açıklamaları var, 'hukukla kimse uğraşmasın' diye. Ben Türkiye'de yaşayan bütün yurttaşların hukukun üstünlüğüne mutlak riayet etmeleri ve hukukun verdiği karara saygı göstermeleri zorunda olduğuna inanıyorum. Cumhuriyet Başsavcımız bir kapatma talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne gitti. Gerekçeleri, iddianameleri var.

Bunlar araştırılacak. Eğer hukuken kapatılması gerekiyorsa, kapatılacak. Yani bundan önce CHP'de kapatıldı. Benim genel başkanım da yasaklı konuma geldi. İnşallah önümüzdeki süreçte siyasal partilerin kapatılmadığı bir anayasa, demokratik bir Türkiye'yi hep birlikte yaşarız." Tokat'a yapılan yatırımlar ve hizmetleri eleştiren Şahin, Tokat'ta fabrikaların birer birer kapandığını, TEKEL ve Turhal Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesiyle kentin bir köy görünümüne kavuşacağını ileri sürdü. Tokat OSB'de temeli atılan fabrikaları gezdiklerini ve faaliyete geçen fabrika göremediklerini ifade eden Şahin, "5084 sayılı yasadan dolayı bölgemize ciddi yatırım yapılacağını milletvekilleri sürekli gündemde tuttu. O dönem 100'e yakın fabrikanın temelinin atıldığı söylendi. Ancak geçenlerde yönetimle OSB'yi gezdik. Faaliyete geçen hiçbir şey görmedik" dedi. O dönem temel atma töreninde kullanılan protokol tahtalarının halen durduğunu anlatan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu dönemde Tokat'a yapılan en ciddi yatırım hastanedir. Kendilerine teşekkür ediyorum. Hatırlarsanız merhum Valimiz Recep Yazıcıoğlu döneminde yapılan havaalanımıza bir ilave yapılmasına rağmen 5'nci kez açılışı yapıldı. Halen saman alevi gibi kendileri yapmış gibi propaganda yapılıyor. TOKİ Evleri çok önemli, bu konuda da hükümeti kutluyorum. Türkiye'de bölünmüş yol olarak en rezil yol Tokat'ta. Tokat-Turhal karayolu, Tokat- Sivas karayollarını görüyorsunuz. Bu yolların karayolları standartlarında olmadığını o zaman söyledik. O dönem düzelteceklerini söylemişlerdi. Şimdi düzeltmelerini bekliyoruz." (Nİ-SA-HO-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'nin Kapatılması Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement