AK Parti'li Tanrıverdi, İngiltere'deki Panelde Konuştu Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Tanrıverdi, İngiltere'deki Panelde Konuştu Açıklaması

AK Parti\'li Tanrıverdi, İngiltere\'deki Panelde Konuştu Açıklaması

"Mısır'daki istikrarsızlık, siyasi ve sosyal karışıklık bölgeyi dolayısıyla dünya barışını tehdit etmektedir"

31.01.2014 16:20

AK Parti Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi, Mısır'daki istikrarsızlığın, siyasi ve sosyal karışıklığın bölgeyi, dolayısıyla dünya barışını tehdit ettiğini bildirdi.

Yazılı açıklamada, Tanrıverdi'nin İngiltere'de Network Of Students (NOS) (İngiltere Öğrenci Birliği) tarafından düzenlenen "Mısır'da yaşananlar bir darbe mi yoksa halk hareketi mi" konulu panelde Mısır'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Tanrıverdi, panelde, demokratik hayatın demokrasi dışı yol ve yöntemlerle el değiştirmesinin adının darbe olduğunu vurguladı.

Batı'nın Mısır'da yaşananlara sessiz kalmasını da eleştiren Tanrıverdi, şunları kaydetti:

"Milletin güvenliği, ülkenin selameti için kendilerine emanet edilen silahları belli dönemlerde millete doğrultan ilkel, modern ve post-modern darbelerin tamamı gayrı hukuki ve gayrı meşrudur. Darbenin ve ülke yönetimine halk iradesi dışında müdahalenin mantığı yoktur. Mısır'daki istikrarsızlık, siyasi ve sosyal karışıklık bölgeyi dolayısıyla dünya barışını tehdit etmektedir.

Eğer yeryüzünde barışı, huzuru ve istikrarı istiyorsak, demokrasi dışı güçlerle her zaman birlikte mücadele etmeliyiz. İnsan temel hak ve özgürlüklerinin askıya alınmasını, kısıtlanmasını telin etmeliyiz. Bunları yapanlara karşı ortak tavır geliştirmeliyiz. Yoksulluğun, yoksunlukların, ayrımcılığın ve imtiyazlı kesimlerin olduğu faşist ve baskıcı yönetimler günün birinde gitmeye mahkumdurlar."

Bu arada panele İngiltere Avam Kamarası milletvekilleri, uluslararası ilişkiler uzmanları, gazeteciler ve akademisyenler katıldı.

Panelde, Oxford Üniversitesinden Tarık Ramazan, Cambridge Üniversitesinden Dış Politika Araştırmacısı ve Ortadoğu Uzmanı Ziya Meral ile Ortadoğu üzerine yazıları bulunan Nervana Mahmut da konuşmacı olarak yer aldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'li Tanrıverdi, İngiltere'deki Panelde Konuştu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement