AK Parti'li Öz, Kanun Teklifini Savundu - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Öz, Kanun Teklifini Savundu

AK Parti\'li Öz, Kanun Teklifini Savundu

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz:Meclis'teki diğer siyasi partilerin de desteği ile bu önerinin kanunlaşacağına inanıyorum dedi.

15.03.2013 17:17  Güncelleme: 12:03

TBMM'de AK Parti Grup Salonu'na 'Kanuni Sultan Süleyman' adının verilmesi için kanun teklifi veren AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, "Meclis'teki diğer siyasi partilerin de desteği ile bu önerinin kanunlaşacağına inanıyorum" dedi.

Malatya'da partisince düzenlenen 'Halk Günü'ne katılan Öz, Kanuni Sultan Süleyman'ı diğer liderlerden ayıran 11 ayrı özelliğinin bulunduğunu belirterek, "Askeri dehası, coğrafyamızın genişletilmesi noktasında göstermiş olduğu devlet adamlığı ve adaletli yönetim şekli ve kanun yapıcı özelliği ile dikkatleri çeken bir isimdi" dedi. Son zamanlarda Kanunu Sultan Süleyman'ın isminin magazinleştirildiğini belirten Öz, "Biz de bunlara dur demek için geçmişimizin büyüklerimizin, devlet adamlarımızı geleceğimize daha sağlıklı bir şekilde anlatılması noktasında Sultan Süleyman'ın Kanuni isminden dolayı şu anda TBMM'de Türk milleti adına kanun yapan bir salona isminin verilmesi ve ayrıca Kanuni Sultan Süleyman köşesi yapılması için kanun teklifi verdik" diye konuştu.

Bu kanun teklifinin gerekliliğini savunan Öz, batıya örnek olmuş bir liderin TBMM'de isminin bir salona verilmesi için kanun teklifini verdiğini ve Meclis'teki diğer siyasi partilerin de desteği ile bu önerinin kanunlaşacağına inandığını söyledi. - Malatya

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika AK Parti'li Öz, Kanun Teklifini Savundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement