AK Parti'li Başkan, BDP'li Başkanı Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Başkan, BDP'li Başkanı Ziyaret Etti

AK Parti\'li Başkan, BDP\'li Başkanı Ziyaret Etti

AK Partili Tekkiraz Belde Belediye Başkanı Hüseyin Necdet Yılmaz, KCK davasından tahliye olan BDP'li başkan Ferhan Türk'ü ziyaret etti.

11.04.2013 13:20  Güncelleme: 14:24

Tekkiraz Belde Belediye Başkanı Hüseyin Necdet Yılmaz, ailesiyle geldiği Kızıltepe'de KCK/TM ana davasında tutuklanan ve cezaevinde 3 yıl kaldıktan sonra geçen 20 Ocak'ta tahliye edilen Belediye Başkanı Ferhan Türk'ü makamında ziyaret etti. Yılmaz'ı, Belediye Başkanı Türk, yardımcıları Leyla Salman ve Burhan Kurhan karşıladı. Ziyaret sırasında konuşan Yılmaz, Başkan Türk'ü cezaevi çıkışında televizyon takip ettiğini belirterek, "İnsanlar Güneydoğu'yu görünce önyargılarından kurtuluyor. Karadeniz'deki insanları buralara getirsek, onlar buraları görse, tanısa, önyargıları değişecektir. Devletin yapması gereken öncelikli şey, insanların birbirini tanıması için ortam hazırlamasıdır. Yaradanın hepimizin eşit yarattığını görüp, ona göre adaleti eşit bir şekilde paylaşmak önemli" dedi.

Yılmaz, bölge illerini medyada takip ettikleri için farklı algıladıklarını söyleyerek, "Güneydoğu'nun bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum. Her tarafı ova. Televizyon kanallarından ve medyadan takip ettiklerinde insan Kızıltepe'de hayat olmadığını zannediyor. Oysa Kızıltepe'ye baktığımızda öyle olmadığını görüyoruz. Kızıltepe Belediyesi'nin her yerde çalışma yürüttüğünü görmek insanın hoşuna gidiyor" dedi.

Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Yılmaz ailesinin ziyaretinden mutluluk duyduğunu belirterek, iş yoğunluğundan fırsat bulduğunda Karadeniz'i gezmek istediğini söyledi. Türk, Yılmaz'a Kürtçeye çevrilmiş dünya klasiklerini hediye etti. Yılmaz ise, "Sizin bizim dilimizi konuştuğunuz gibi keşke biz de sizin dilinizi konuşabilseydik" dedi.

Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika AK Parti'li Başkan, BDP'li Başkanı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement