AK Parti Grup Başkanvekili Kubat'tan Avrupa'ya 'Sığınmacı' Eleştirisi - Son Dakika
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Kubat'tan Avrupa'ya 'Sığınmacı' Eleştirisi

AK Parti Grup Başkanvekili Kubat\'tan Avrupa\'ya \'Sığınmacı\' Eleştirisi

AK Parti Grup Başkanvekili ve Milletvekili Adayı Mehmet Doğan Kubat, Avrupalı ülkelerin sığınmacılara yönelik politikalarını eleştirerek, “Bugün Avrupa 10 bin tane, 30 bin tane sığınmacı aldığı zaman bunu çok büyük bir hadise olarak lanse etmeye çalışıyor” dedi.

26.10.2015 16:48

AK Parti Grup Başkanvekili ve Milletvekili Adayı Mehmet Doğan Kubat, Avrupalı ülkelerin sığınmacılara yönelik politikalarını eleştirerek, "Bugün Avrupa 10 bin tane, 30 bin tane sığınmacı aldığı zaman bunu çok büyük bir hadise olarak lanse etmeye çalışıyor" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Doğan Kubat, 3. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi'ni (SKM) ziyaret etti. Mehmet Doğan Kubat, SKM Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ve çalışanlardan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Kubat, AK Parti İstanbul Teşkilatı olarak dün gerçekleştirilen mitingde katılımcılara teşekkür ettiğini ifade ederek, "İstanbullulara bu yoğun katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizim vatandaşlarımızdan beklentimiz, herkesin hangi siyasi düşüncede olursa olsun mutlaka bu anayasal hakkı olan oy kullanma hakkını kullanması için sandığa gitmesi ve ülkenin kaderine sahip çıkmasıdır. Biz şu anda AK Parti teşkilatı olarak hem bir yandan saha çalışmalarına devam ederken, seçim günü sandıklarda görev yapacak olan sandık kurulu üyelerimiz, müşahitlerimiz ve diğer sorumlularımız ile ilgili de yoğun bir çalışma yapıyoruz. İstanbul'daki bütün sandıklarda AK Parti sandık kurulu üyeleri ve müşahitleri o gün görev başında olacaklar. Bu noktada seçimin selametle yürütülmesi noktasında kanunun kendilerine vermiş olduğu hak ve yetkileri kullanacaklar" dedi.

"AVRUPA, 30 BİN SIĞINMACIYI BÜYÜK BİR OLAY OLARAK LANSE EDİYOR"

Türkiye ve dünya üzerinde yaşanan sığınmacı meselesi ile ilgili konuşan Kubat, Türkiye'de 2 buçuk milyon sığınmacı olduğunu kaydederek, "Bugün ülkemiz sınırları içerisinde 2 buçuk milyon sığınmacı var. Bunların 2 milyon 200 bini Suriyeli kardeşlerimiz. 300 bine yakın Iraklı sığınmacı kardeşimiz var. Biz Türkiye olarak bu insanlara kucak açtık. Sıkıntılı anlarında can havli ile ülkemize sığınan kardeşlerimizi biz elbette sahipleneceğiz. Bugün Avrupa 10 bin tane, 30 bin tane sığınmacı aldığı zaman bunu çok büyük bir hadise olarak lanse etmeye çalışıyor. Macaristan Başbakanı bu konuda 'Türkiye için her hafta dua etmek gerekir. Bu kadar bir yükü, Avrupa'ya yönelebilecek bu kadar sığınmacıyı kendi ülkesinde barındırdığı için Türkiye'ye teşekkür etmek gerekir' diyor" şeklinde konuştu.

"İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARININ TÜRKİYE'Yİ ELEŞTİRMEYE HAKKI YOKTUR"

Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara sahip çıkarak tüm dünyaya insanlık dersi verdiğini söyleyen Kubat, "İnsan hakları savunucularının bu konuda çıkıp Türkiye'yi eleştirmeye hakları yoktur. Biz güçlü bir devletiz ve insanımız bugün kendi evini bile açıp bu kardeşlerimizi misafir edebilecek kadar kadirşinas ve misafir bir millettir. Dolayısıyla bu konudaki eleştirileri kabul etmiyorum. Ülkemiz bugüne kadar 10 milyar TL'yi aşkın bu kardeşlerimiz için masraf yapmıştır. Ama bu bizim büyük bir devlet olmamızın bir gereğidir ve milletimiz tarafından yadırganmamıştır, sempati ve destekle karşılanmıştır. Bugün Avrupalı devletlerin Türkiye'deki sığınmacılar için bir kısım maddi yardımlar önererek 'Bunlar bize gelmesin. Sizin ülkenizde kalsın, onların sorunlarıyla siz uğraşın, bizim başımıza bela etmeyin' yaklaşımını da ben dünya kamuoyunun vicdanına bırakıyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Grup Başkanvekili Kubat'tan Avrupa'ya 'Sığınmacı' Eleştirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement