AK Parti Grup Başkanvekili Aydın Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın Açıklaması

"Gezi Parkı ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonu önergemiz için hazırlık yapıyoruz. Yetiştirirsek salı günü verebiliriz" "Genel Kurul'da gelecek hafta yargı hizmetleriyle ilgili tasarıyı ardından Torba Kanun Teklifi'ni sonra da Kalkınma Planı'nı görüşeceğiz. Yetiştirebilirsek Ramazan'a girmeden belki Meclis'i kapatabiliriz"

21.06.2013 11:36

Esin Işık - AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Taksim Gezi Parkı ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonu önergesi için hazırlık yaptıklarını, yetiştirebilmeleri halinde salı günü verebileceklerini bildirdi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Taksim Gezi Parkı olaylarının sebepleri ve sonuçlarıyla birlikte derinlemesine değerlendirilmesi noktasında şu anda  bir çalışma yürüttüklerini belirterek, "Meclis Araştırma Komisyonu önergemiz için hazırlık yapıyoruz. Fırsat olursa önümüzdeki hafta içinde vereceğiz. Yetiştirirsek salı günü verebiliriz" dedi.

Bunun görüşülmesinin ne zaman olacağını bilmediklerini, durumu Meclis'in takvimine göre değerlendireceklerini ifade eden Aydın, şöyle devam etti:

"Onunla ilgili şu anda herhangi bir  kararımız yok. Şu anda görüşülmekte  olan gündemler var. Ama bu konuda bizim  irademiz tamdır. AK Parti Grubu olarak bütün çıplaklığıyla, bütün ayrıntılarıyla sebep ve sonuçlarıyla birlikte bu Gezi Parkı'nı tüm yönleriyle değerlendireceğiz. Bunu, Türkiye'ye maliyeti açısından, Türkiye ile ilgili doğuracağı sonuçlar bakımından derinlemesine bütün boyutlarıyla değerlendirmek adına bir Araştırma Komisyonu çalışması hazırlığı  yapıyoruz.  Çalışmamızı bitirdikten sonra Meclis Başkanlığı'na sevk ederiz."

-Meclis Başkanlığı seçimi 2 Temmuz'da

Meclis'in çalışma takvimine ilişkin bilgi de veren Aydın, Genel Kurul'da gelecek hafta Adalet Komisyonu'ndan geçen, Yargı Hizmetleri ile ilgili olarak Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın ardından Torba Kanun Teklifi'nin sonra da Kalkınma Planı'nın görüşüleceğini kaydetti.

Meclis'te  başta TBMM Başkanlığı ve Başkanlık Divanı olmak üzere bazı seçimler olacağını da anımsatan Aydın, şunları söyledi:

"Meclis Başkanlığı, başkanvekilikleri,  2 Temmuz'da Meclis Başkanlığı seçimi, 3 Temmuz'da belki Başkanlık Divanı'nı seçebiliriz. Bütün bu seçimleri yapacağız. Haziran'ın 28'inde AK Parti Grubu olarak grup içerisindeki  seçimlerimizi gerçekleştireceğiz.  Böylece herhalde yetiştirebilirsek Ramazan'a girmeden Meclis'i belki kapatabiliriz. Komisyon başkanlıkları seçimi muhtemelen  ekim ayına kalabilir." -

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Grup Başkanvekili Aydın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement