AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik: Türkiye Yol Ayrımında - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik: Türkiye Yol Ayrımında

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik: Türkiye Yol Ayrımında

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Hüseyin Çelik, 12 Eylül 2010'da yapılacak referandumu anlatmak için memleketi Van'da partilileriyle biraraya geldi.

28.07.2010 19:47

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Hüseyin Çelik, 12 Eylül 2010'da yapılacak referandumu anlatmak için memleketi Van'da partilileriyle biraraya geldi. Çelik, " Türkiye bir yol ayrımında. ya üstünlerin hukukunun devamından yana olacağız ya da hukukun üstünlüğünün yolunda olacağız. Biz referandumda beyaza eveti basarak hukukun üstünlüğünden yana olacağız" dedi.

Ankara'dan uçakla Van'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'i, Ferit Melen Havaalanı'nda partililer karşıladı. Çelik, buradan AK Parti milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu ve İkram Dinçer ile birlikte AK Parti il binasına giderek partililere referandumu anlattı. Çelik, Türkiye'nin dünyada parlayan bir yıldız olduğunu belirterek, daha büyük hizmetler yapmak istediklerini ve engelleri kaldırmak için çabaladıklarını söyledi. "Ayaklardaki prangaları söküp atmak gerek" diyen Çelik şöyle konuştu:

"Prangalardan bir tanesi de 82 darbe anayasasıdır. Hepsini değiştirmek isterdik. Ama hepsini değiştiremeyince kısmen, önemli, acil konulardaki bazı maddeleri değiştirmemiz gerekiyordu. Muhalefete gittik 'Gelin değiştirelim' dedik. 'Biz yokuz' dediler. 'Bir şeref söz konusuysa hepimize ait olsun' dedik. CHP dedi ki 'Ben statükonun bekçisiyim' MHP, 'Ben de statükonun gece bekçisiyim'. Onlar vardiyalı çalışıyor. BDP de dedi ki 'Ben de sizin kuyruğunuza takılacağım'. Bakın şu anda CHP, MHP, BDP hayır koalisyonunda birleşmiş. Neye hayır diyorsunuz? Kadınlarımıza daha fazla hak verilmesine mi karşısınız? Çocuk istismarının önlenmesi, özürlülerin, çocuklarımızın, şehitlerimizin yakınlarının, gazilerin, dul ve yetimlerin, yaşlıların, ihtiyarlarımızın daha fazla hak ve hukuka sahip olması için evet dememiz gerekiyor."

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE EVET DİYECEĞİZ

Anayasa değişikliğinin demokrasi ve özgürlükleri daha çok arttıracağını belirten Çelik, şunları söyledi:

"Türkiye bir yol ayrımında. ya hukukun üstünlüğünün yolunda olacağız ya da üstünlerin hukukunun devamının yolunda. Biz referandumda anamızın ak sütü gibi beyaza eveti basıp hukukun üstünlüğünden yana olacağız. Muhaletfet soruyor 'Pakette ne var? Efendim bu pakette aş, iş var mı?' Nerdeyse diyecekler 'Çikolata, bisküvi de var mı bu paketin içinde'. Birçok büyük düşünür alim demiş ki 'Ben ekmeksiz yaşarım, ama hürriyetsiz asla' Biz mutfak ile tuvalet arasında bir boru değiliz. Her şey sadece madde değildir. Bizim midemiz var. Bir de onurumuz, şahsiyetimiz, ruh ve mana dünyamız var. Bunlar çok mu önemsiz. Söyleniyor ki AK Parti hükümeti yargıyı kuşatıyor. Biz yargının neyini kuşatıyoruz? Biz iktidara gelmeden önce bağımsız yargı değil, bakımsız yargı vardı. Tüm Türkiye'de 500 bin metrekare yargının bina kullanım alanı vardı. Biz iktidara geldikten sonra bu 2.5 milyon metrekareye çıktı. Baraka gibi binalarda adalet dağıtılıyordu. Biz adam gibi adalet sarayları yaptık. Anayasa değişikliğinin ardından gelecek günlerin daha güzel olcak. İnşallah bu fitne, bu çatışma biter. Türkiye'de herkesin demokratik bir ortamda yaşadığı, etnik kökenine sahip olduğu, ama farklı etnik kökenlere şaşı bakmadığı, herkesin kendi anadilini rahatlıkla konuşabildiği ve öğrenebildiği bir ülkeyi oluşturmak hepimizin boynunun borcudur. AK Parti de bunun için çalışıyor."

Geceyi Van'da geçirecek olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, bir süre Van'da kalarak çeşitli kesimlerle görüşmeler yaparak referandumu anlatacak.

Osman BEKLEYEN- VAN- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik: Türkiye Yol Ayrımında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement