AK Parti'den Kadınlara Büyük Destek - Son Dakika
Politika

AK Parti'den Kadınlara Büyük Destek

AK Parti\'den Kadınlara Büyük Destek

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, AK Parti iktidarı döneminde kadınların iş ve siyasi hayata katılımlarının arttığını belirterek, yeri dönemde kadın istihdamının artırılması amacıyla kadın girişimcilerin 100 bin liraya kadar ve 5 yıl vadeli kullanacakları krediler için Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 oranında kefalet imkânı sağlanacağını açıkladı.

01.05.2015 16:08

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, AK Parti iktidarı döneminde kadınların iş ve siyasi hayata katılımlarının arttığını belirterek, yeri dönemde kadın istihdamının artırılması amacıyla kadın girişimcilerin 100 bin liraya kadar ve 5 yıl vadeli kullanacakları krediler için Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 oranında kefalet imkanı sağlanacağını açıkladı.

Seçim çalışmalarını Keçiören'de sürdüren AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, AK Parti iktidarında kadınlara yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kadın erkek fırsat eşitliği ilkesinin anayasanın 10. maddesinde yapılan değişiklikle güçlendirildiğini kaydederek, 2002 yılında 24 olan parlamentodaki kadın sayısının 2011 seçimiyle 79'a yükseldiğini açıklayan Elibol, parlamentoda Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun kurulmasına AK Parti'nin öncülük ettiğini söyledi.

"KIZ ÖĞRENCİLERİN OKULLAŞMA ORANINI YÜZDE 99,6'YA YÜKSELTTİK"

Başörtüsü yüzünden ayrımcılığa uğramış kadınların eğitim ve çalışma haklarını kullanabilmelerini mümkün hale getirdiklerini belirten Nuri Elibol, "Aile içi şiddet, töre ve namus cinayetlerinin engellenmesine yönelik hukuki düzenlemeler yaptık. Buna yönelik olarak 'Avrupa Konseyi Sözleşmesini (İstanbul Sözleşmesi)' çekincesiz olarak imzalayan ilk ülke olduk. Devlet kurumlarına başvuran kadınlarımıza ve çocuklarına korunma ve barınma hizmeti sunuyoruz. Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planını ilgili tarafların katılımıyla güncelledik. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerini (ŞÖNİM) 14 pilot ilde kurmaya başladık. Ayrıca, kadın konukevleri sayısını 123'e ulaştırdık" dedi.

2003-2004 eğitim döneminde ilköğretim de net okullaşma oranının erkeklerde yüzde 93.4, kız öğrencilerde yüzde 86,9 olduğunu hatırlatan Elibol, bu oranların 2013-2014 yüzde 99,5 ve yüzde 99,6 olarak gerçekleştiğini kaydederek, "Ortaöğretimde de net okullaşma oranları artarak toplamda yüzde 94,5; erkek ve kız çocukları için sırasıyla yüzde 94,6 ve yüzde 94,5 olmuştur. Çocukların okullaşama oranlarını artırmak amacıyla Şartlı Eğitim Yardımını başlattık. Bu yardımları sürekli olarak artırdığımız gibi kız çocuklara verilen yardım miktarını daha yüksek tuttuk. Ödemeleri ise sadece annelere yapmaktayız. 'Haydi Kızlar Okula', 'Baba Beni Okula Gönder', 'Kardelenler' gibi kampanyalar ve 'Temel Eğitime Destek Projesi', 'Kız Çocuklarının Okullaşmasının Artırılması Projesi' gibi projelerle; kız öğrencilerimizin okuldan ayrılma oranlarının düşürülmesini hedeflemekteyiz" diye konuştu.

İstihdamda, sosyal güvenlik haklarında, girişimcilikte, doğum izinlerinde önemli düzenlemeler yapıldığını hatırlatan Elibol, "Kadınların işgücüne katılım oranını 2002 yılında yüzde 27,9 iken 2013 yılında yüzde 30,8'e yükselttik. 2010-2014 döneminde 1,5 milyon kadına yeni iş imkanı sağladık" şeklinde konuştu.

"SİYASETE, BÜROKRASİYE, KÜLTÜRÜL VE SANATSAL HAYATA VE SİVİL TOPLUMA KADAR KADINLARIN KATILIMINI GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Kadının bireysel ve toplumsal olarak güçlenmesi için hayata geçirilen çalışmaları uygulamaya devam edeceklerini açıklayan Elibol, yeni dönemde kadınlara yönelik yapılacak çalışmaları açıkladı. Elibol, "Siyasetten bürokrasiye, kültürel ve sanatsal hayattan sivil toplum faaliyetlerine kadar kadının katılımını güçlendireceğiz. Kız çocuklarının eğitime devam etmeleri için gerekli tedbirleri alacağız. Erken evliliklerin önlenmesi için aileye yönelik eğitim hizmetlerinin yaygınlığını artıracağız. Kadınlarımızın sağlık hizmetine daha kolay erişimi için ev ziyareti sistemini yaygın ve işlevsel hale getireceğiz. Mevsimlik tarım işçisi kadınlar ile ev kadınlarının sosyal güvenceden daha kolay faydalanmalarını sağlayacağız. Kadın istihdamına yönelik getirdiğimiz istihdam teşviklerinin devamını sağlayacağız. Kadın Girişimciliği Programı hazırlayarak uygulamaya koyacak ve kadınlarımızın iş hayatına atılmalarını kolaylaştıracağız. Kadın istihdamının artırılması amacıyla kadın girişimcilerin 100 bin TL'ye kadar ve 5 yıl vadeli kullanacakları krediler için Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 oranında kefalet imkanı sağlıyoruz. Çalışanların ve işverenlerin kadın-erkek fırsat eşitliği bilincini güçlendirmeye yönelik farkındalık oluşturucu programları artıracağız. Kadınlarımız için iş ve aile yaşamını uzlaştırma politikalarını hayata geçireceğiz" açıklamasında bulundu.

Kadınlarımızın iş hayatında tutunmalarını kolaylaştırmak amacıyla kaliteli ve hesaplı kreş imkanlarının yaygınlaştırılacağını ifade eden Elibol, "Meslek kurslarına katılan kadınlarımız için çocuk oyun odaları uygulamasını başlatacağız. Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin memuriyet kıdeminde değerlendirilmesini sağlayacağız. Tüm çalışan kadınlarımıza doğuma bağlı olarak ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay üçüncü ve üzeri çocukta 6 ay yarı zamanlı, tam ücretli çalışma hakkı ve çocuğun okula başlama yaşına kadar kısmi süreli çalışma hakkı tanıyacağız. Kadın ve çocukların şiddete uğradıklarında başvurabilecekleri, merkezleri daha erişilebilir hale getireceğiz. Kadına ve çocuğa yönelik şiddete ilişkin adalet, kolluk kuvvetleri, acil servis gibi kamu hizmetlerinin, düzenli istatistiki bilgi üretilmesine yönelik bir veri tabanı kurulmasını sağlayacağız" dedi.

Keçiören'de AK Parti İlçe Teşkilatı yöneticileri ile birlikte esnafları ziyaret eden Elibol, Kartal Tepe'de piknik yapan vatandaşlarla bir araya geldi. Pazar esnafını da ziyaret eden Elibol, sorunları not alarak çözüme ulaşması konusunda çalışacağının sözünü verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'den Kadınlara Büyük Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement