AK Parti 3. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti 3. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı

AK Parti 3. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın düzenlediği '3.Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı' Samsun'da yapıldı.

23.09.2012 17:17

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın düzenlediği '3. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı' Samsun'da yapıldı.

Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcıları ile Sinop, Kastamonu, Sivas, Tokat, Çankırı ve Amasya illerinden gelen belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, il ve ilçe başkanları ile diğer yetkililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Divan teşekkülü oluşturuldu. Divanda başkanlığı 3. Bölgeden sorumlu Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu yaptı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç Başkan yardımcılığını yaparken, divan üyeleri de Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, Çankırı İl Başkan Yardımcısı Ali Osman Atakul, Amasya Kadın Kolları Başkanı Serpil Özarslan ve Sinop Gençlik Kolları Başkanı Önder Dinçer yaptı.

Yaklaşık bin 500 kişinin davet edildiği ve CKM'deki iki salonunda doldurulduğu toplantıya ilişkin bir açıklama yapan Divan Başkanı Alparslan Kavaklıoğlu, teröre tepki gösterdi.

Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi. İstanbul Milletvekili Hüseyin Türgel, Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Kurtcan Çelebi, Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulubey katıldı.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Alaattin Bayrak, "Şehidimiz var acımız sonsuz, öncelikle son zamanlarda artan terör olaylarından ülkemizde olduğunu gibi Samsun'da da şehitler verdik. Şehitlerimizin yakın akrabalarına başsağlığı diliyorum. Terörün dili dini ırkı ne olursa olsun hepsini lanetliyor ve kınıyoruz" diye konuştu.

Teröre lanet okuyan 5. Bölge Koordinatöre ve Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, "Son 15 gündün Türkiye'nin değişik illerinde bu toplantılarımızı yapıyoruz. Başladığımız her toplantıya o gün verdiğimiz şehitlere rahmet okuyarak başlıyoruz ve bir anda morallerimiz bozuluyor, başlarımız düşüyor. Terörde zaten bunu yapmak istiyor. Terörde zaten bizi üzgün ve bıkkın hale getirmek istiyor. Gelecekle ilgili umutlarımızı karartmak istiyor. Milletimizin birliğinin, dirliğinin yegane adresi olan 90 yıldır yapılamayan birçok hizmeti 10 yıldır bu millete veren AK kadrolar, her zaman başı dimdik olacak, her zaman bu memleketin sokaklarında ve caddelerinde insanlarına en büyük hizmeti ve milletine en değerli hizmeti sunmuş kadrolar olarak başları dimdik yürüyeceklerdir. Bizler bu salonlarda inadına daha güçlenerek, daha pekişerek, liderimizin başını öne eğdirmeden gelecek seçimlere ve gelecek yıllara daha iyi nasıl hazırlanacağız onun hesabını yapacağız. AK kadroların Türkiye'de 2 hedefi vardır. Birincisi Türkiye'nin mağfur ve müreffeh zengin bir ülke olmasıdır. Milletimizin bugünkünden yarınlara daha güvenli ve emin adımlarla yürümesidir. İkincisi demokrasi ve özgürlük mücadelemizdir. Bu milletin geleceğimizi karartmak isteyenler hüsrana uğrayacaktır. Teröre karşı her yönden en ciddi mücadeleleri AK kadrolar yaptığı için, güvenlik güçlerimizin yanına AK Partiyi'de düşman ilan ediyorlar. Bugün şehit veriyor olmamız, terörle mücadele konusunda zayıf ve terörle mücadele konusunda kararsız olmamızdan olmuyor. Tam tersine yuvalarına hiç ummadıkları bir şekilde çomak sokmak ve oyunlarını bozduğumuz, Hakkari'den Edirne'ye bütün milletimizi tek kucaklayan parti biz olduğumuz, oradaki Kürt kardeşlerimizin güven ve itimadı bizde sağladığımız için zıvanadan çıkıyorlar. Onun için daha çok bize ve milletimize saldırıyorlar. Yılmayacağız ümitsizliğe kapılmayacağız. Eninde sonunda bu millet muhtaç olduğu kardeşliğe ve hizmete sizlerin verdiği destekle devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yapılan açılış konuşmaların ardından AK Parti ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.

Yapılan sinevizyon gösterisinin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, "Dün Tunceli Namiziye'de yapılan hain saldırıda şehit olan Samsunlu evladımız Mustafa Akar'ın ailesine ve güvenlik güçlerimize başsağlığı diliyorum. Üzüntümüz büyük, acımız derindir. Devletimizin bu yoldaki kararlılığı ve mücadele azmi her zaman daha kuvvetlidir. Hain, kahpe ve kalleş saldırılarda şehit düşen ve bu topraklarda şehit düşenler için cenabı Allah'tan rahmet Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Herkes bilsin ki hükümetimizin ve güvenlik güçlerimizin terörle olan mücadelesi son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edecektir. Asker ve polisimize hain pusular kurup kurşun sıkanlar, masum sivilleri öldürenler, kundaktaki bebekleri dahi öldüren caniler hak ettikleri cezayı muhakkak bulacaklardır.

Yerel yönetimler bölge toplantımızın bugün 9. Sizlerle birlikte yapıyoruz. Bu toplantımıza samsun başta olmak üzere Amasya, Çankırı, Sinop, Sivas, Kastamonu ve tokat illerimiz katılmaktadır. Bu toplantımıza güzel ev sahipliği yapan samsun il başkanlığımıza Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ve Canik İlçe Belediye Başkanımız Osman Genç ile bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederiz. Toplantımız genel bir istişare ve değerlendirme toplantısıdır. Temel hedefimiz, AK Partinin teşkilatları ile yerel yönetimleri ile bir bütün olduğunu dosta düşmana göstermektir. Yerel yönetimlerle bilgi, birikim paylaştık. Bölgemizde yeni bir sinerji oluşturma ve halkımıza daha iyi ve çeşitli imkanlar sunmaktır. Bu toplantımız bölgemizin ve ülkemizin aydınlık yarınları için önemli bir kilometre taşı olacaktır. Türkiye AK Parti ile 2002'nin Türkiye'sinden çok daha farklı hale gelmiştir. Siyasi istikrar ve güvenin sarsılmasının ardından arka arkaya yaşanmış ve yaşanmaya da devam edecektir. Türkiye son 10 yıl içersinde göstermiş olduğu değişim ile bölgesinde büyük bir güç haline gelmiştir. İhmal edilmiş ve ötelenmiş sorunları bir bir çözdük ve çözmeye devam ediyoruz. 10 yılda 90 yılda yapılanmayanları yaptık. Türkiye'nin kuzeyini güneyinden ayrı görmedik.

Terör denen illet evlatlarımızı, güvenlik güçlerimizi ve masum sivil halkımızı hedef almaktadır. Kimden gelirse gelsin, rengi ne olursa olsun terörü lanetliyoruz. TBMM'e halkın oyları ile seçildikten sonra görevlerine başlarken, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü koruyacaklarını ve namusu ve şerefinin üzerine yemin ederek milletvekili olanlar, milletimizin birliğini ve bütünlüğünü kast eden hain katillerin sırtını sıvazlayamaz. Terör örgütü PKK'ya sırtını dayayarak siyaset yapamazlar. Eğer hala bunu yapacağız diyorlarsa kundaktaki bebekleri bile hedef alanlara PKK'ya terör örgütüdür diyemiyorlarsa onlar milletin meclisinde elbette huzurlu bir şekilde oturamazlar. Millet sizi bölücülük yapsın diye seçmedi. Bebek katilleri ile ortak hareket etsin diye hiç seçmedi. Terör örgütü PKK'ya sırtını dayayarak siyaset yapsın diye seçmedi. Karar sizin. Başbakanın dediği gibi ya kandili tercih edersiniz ya da TBMM'yi. TBMM açıldıktan sonra teröre bulaşan ve yataklık yapan milletvekillerin dokunulmazlıkları hakkında milletin sesine kulak vererek, millet iradesinin TBMM'de gereken elbette yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi'nin konuşmasının ardından toplantı basıya kapalı olarak devam etti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti 3. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement