Ahmet Türk, Şanlıurfa ve Adıyaman'daki Gözaltılara Tepki Gösterdi - Son Dakika
Politika

Ahmet Türk, Şanlıurfa ve Adıyaman'daki Gözaltılara Tepki Gösterdi

Ahmet Türk, Şanlıurfa ve Adıyaman\'daki Gözaltılara Tepki Gösterdi

AHMET TÜRK, ŞANLIURFA VE ADIYAMAN'DAKİ GÖZALTILARA TEPKİ GÖSTERDİ "TUTUKLAMALAR, SÜRECİN SAĞLIKLI GELİŞMESİNE BÜYÜK ZARAR VERİR' Kapatılan DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk, Şanlıurfa ve Adıyaman'da yapılan operasyonların demokratikleşme sürecinin sağlıklı gelişmesine zarar vereceğini ve güvenin sarsılmasına yol açacağını ileri sürdü.

02.10.2010 18:18

AHMET TÜRK, ŞANLIURFA VE ADIYAMAN'DAKİ GÖZALTILARA TEPKİ GÖSTERDİ

"TUTUKLAMALAR, SÜRECİN SAĞLIKLI GELİŞMESİNE BÜYÜK ZARAR VERİR'

Kapatılan DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk, Şanlıurfa ve Adıyaman'da yapılan operasyonların demokratikleşme sürecinin sağlıklı gelişmesine zarar vereceğini ve güvenin sarsılmasına yol açacağını ileri sürdü.

BDP Muş Miletvekilleri Sırrı Sakık ve Nuri Yaman'la birlikte bugün (2 Ekim) Muş'a gelen Ahmet Türk, BDP il başkanlığında yaptığı basın açıklamasında, Kürt sorununun Ergenekon'dan daha önemli olduğunu belirtti. Ahmet Türk, şöyle konuştu:

"TUTUKLAMALAR, SÜRECİN SAĞLIKLI GELİŞMESİNE BÜYÜK ZARAR VERİR'

"Süreci gerçekten riske sokan, barışçıl sürecin gelişmesinin önünü tıkayan, mantıkların devreye girdiğini görüyoruz. Biz tam tersine demokratik bir Türkiye, insanların fikir ve düşüncelerinden dolayı gözaltına alınamayacağı, herkesin özgürce tartışabileceği bir Türkiye'nin özlemini ve çalışmalarını yaparken, Urfa'da, Adıyaman'da arkadaşlarımızın tutuklanması elbette ki sürecin sağlıklı gelişmesine büyük bir zarar verir. Bunu, güvenin sarsılması için önemli bir operasyon olarak değerlendiriyoruz"

MUŞ/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Ahmet Türk, Şanlıurfa ve Adıyaman'daki Gözaltılara Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement