Afyonkarahisar'da CHP adayı Burcu Köksal ilk kadın belediye başkanı Oldu - Son Dakika
Politika

Afyonkarahisar'da CHP adayı Burcu Köksal ilk kadın belediye başkanı Oldu

Afyonkarahisar'da resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan CHP adayı Burcu Köksal, yaklaşık 52 bin oy alarak Afyonkarahisar'ın ilk kadın belediye başkanı oldu.

31.03.2024 22:36  Güncelleme: 23:30

"Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak." sözleriyle CHP'de uzun bir süre gerilime neden olan ancak daha sonra geri adım atan CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, resmi olmayan sonuçlara göre kentin ilk kadın belediye başkanı oldu.

KENTİN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLDU

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 50,74 oy oranıyla seçimi birinci sırada tamamladı. 68 binden fazla oy alan Köksal, Afyonkarahisar'ın ilk kadın belediye başkanı olma unvanına da sahip oldu.

Sandıkların tamamının açıldığı kentte Köksal'ın yakın rakibi AK Partili Hüseyin Ceylan Uluçay yüzde 31,83'lük oy oranıyla seçimi ikinci sırada tamamladı. MHP ise yüzde 10,88 oy alarak seçimi üçüncü sırada tamamladı.

NE OLMUŞTU?

Burcu Köksal "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak." sözleriyle CHP'de uzun bir süre gerilime neden olmuş ancak daha sonra "Belediye Başkanı olduğumda belediyenin kapısı etnik kökeni, mezhebi, görüşü ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan, bu ülkeyi seven, bu ülkenin birliğini ve bölünmez bütünlüğünü savunan herkese ardına kadar açık olacaktır." ifadelerini kullanarak geri atmıştı.

Afyonkarahisar\'da CHP adayı Burcu Köksal ilk kadın belediye başkanı Oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Afyonkarahisar'da CHP adayı Burcu Köksal ilk kadın belediye başkanı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • utku ergün: Büyük başarı, tebrik ediyorum sayın başkanımızı 9 0 Yanıtla

Advertisement