Adaylığı Reddedilince Başkan Adayı Kızı Oldu - Son Dakika
Politika

Adaylığı Reddedilince Başkan Adayı Kızı Oldu

Adaylığı Reddedilince Başkan Adayı Kızı Oldu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Murat Polat, İl Seçim Kurulu'na yapılan itiraz sonucu Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Ali Sever’in adaylığının reddedilmesi sonucu kızı Kübra Sever’in aday gösterildiğini söyledi.

27.02.2014 12:35

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Murat Polat, İl Seçim Kurulu'na yapılan itiraz sonucu Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Ali Sever'in adaylığının reddedilmesi sonucu kızı Kübra Sever'in aday gösterildiğini söyledi.

Parti binasında basın açıklaması yapan Başkan Polat, Yeşilyurt Esnaf Kredi Kooperatifi ile Şoförler ve Otomobilciler Odasında Başkanlık yapan Ali Sever'i yerel seçimlerde aday gösterdiklerini hatırlattı. Sivil toplum örgütü başkanlığı görevlerinden geç istifa ettiği için yapılan itirazlar sonucu Sever'in adaylığının İl Seçim Kurulu'nca reddedildiğini belirten Başkan Polat, Ali Sever'in yerine kızı Kübra Sever'i başkan adayı olarak seçim kuruluna bildirdiklerini kaydetti. Olanları demokratik yarış içerisinde etik ve ahlaki bulmadığını ifade eden Başkan Polat, "1983 yılında çıkmış ve uygulanmayan bir yasayı burada uygulattırdılar. Bu da oradaki seçimlerdeki korkunun bir tecellisidir. Ama korkunun ecele faydası olmayacağını da 30 Mart'ta Yeşilyurt'ta göstereceğiz" diye konuştu.

Başkan Polat, geçmiş dönemlerde böyle bir uygulama yapılmadığını ileri sürerek, "Belediye Başkanı adayı olacak memurların 01 Aralık 2103 tarihi itibariyle görevinden istifa etmesi gerekiyordu. Ama bunda sivil toplum kuruluşları hatta siyasi partileri içine alarak ve ona atıfta bulunarak bir uygulama içerisinde girmişler. Bu memurlarla ilgili bir yasa idi. Bu yasa yıllarca böyle algılandı. Bunun sivil toplum kuruluşları ve sivil partilere baz alarak böyle bir karar verdiler. Biz mahkemenin verdiği karara saygılıyız. Ama böyle bir maddenin bir köşesinden bir boşluk bularak bunun sonucunda adaylığın iptal edilmesini demokratik yarış içerisinde etik bulmuyoruz" dedi.

Öte yandan Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı olan 26 yaşındaki Kübra Sever'in evli ve bir çocuk annesi olduğu öğrenildi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Adaylığı Reddedilince Başkan Adayı Kızı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement