Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kumluca'da TOKİ konutları ve çevre yolu projelerini takip edeceğini söyledi - Son Dakika
Politika

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kumluca'da TOKİ konutları ve çevre yolu projelerini takip edeceğini söyledi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kumluca\'da TOKİ konutları ve çevre yolu projelerini takip edeceğini söyledi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın'ın Kumluca beldesinde davul zurna ile karşılandıktan sonra bölgedeki TOKİ konutları ve çevre yolu projelerini takip edeceğini söyledi. Bakan Tunç, vatandaşlarla buluşarak talepleri dinledi ve projelerin takipçisi olacağını belirtti.

15.09.2023 21:32  Güncelleme: 21:33

Davul zurna ile karşıladılar proje kaptılar

BARTIN - Adalet Bakanı olduktan sonra ilk kez geldiği Bartın'ın Kumluca beldesinde davul zurna ile karşılanan Yılmaz Tunç bölge halkına TOKİ konutu ve çevre yolu yapımı projelerinin takipçisi olacağının sözünü verdi.

Bartın Kozcağız'da gerçekleştirilen afet konutları kura çekimi ve yapımı tamamlanan Şarköy Tarım Köy Konutları açılışını yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bakan olmasının ardından ise ilk kez Kumluca Beldesi'ni ziyaret ederek, bölge halkıyla buluştu. Burada yoğun bir kalabalık tarafından davul zurna ile karşılanan Bakan Tunç, metrelerce uzayan kuyruktaki vatandaşlarla tek tek tokalaşarak, hasret giderdi. Konfetilerin patlatıldığı, maytapların yakıldığı karşılamanın ardından konuşan Bakan Tunç, Ak Parti İl Başkanı Yaşar Arslan ve Ak Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz'ın davetinin ardından Kumluca'ya uğramadan geçemediklerini ifade etti.

Pankart esprisi

16 yıldır sık sık Kumluca'ya geldiğini, mitinglere katılıp, bölge halkıyla çay içtiğini de hatırlatan Bakan Tunç, vatandaşların açtığı pankartlardaki doğalgaz, TOKİ konutları ve çevre yolu yapımı ile ilgili talepleri okudu. Bakan Tunç, Milletvekili Aldatmaz'a yönelerek, "Eskiden bu kadar pankart olmazdı. Şimdi işler aksıyor mu yoksa" diye espri yaptı. Bakan Tunç'un bu esprisine ise Kumlucalılar ise "Şimdi bakanımız var ya Sayın bakanım, ondan" cevabını verdi.

2 proje için takip sözü

TOKİ konutları ve çevre yolu yapım projelerini bizzat takip edeceği sözünü veren Bakan Tunç, "TOKİ ile ilgili yer çalışmasını belediye başkanımız ile konuştuk. TOKİ başkanımıza ileteceğiz. Diğer beldelerimizde olduğu gibi Kumlucamıza da TOKİ konutları yakışır. Takip edeceğim inşallah. Çevre yolu ile ilgili hazırlanan yeni bir proje vardı. Onu da takip edeceğim. Çünkü buradan tomruk kamyonları, beldenin içerisinden geçerken risk oluşturuyor, onun da farkındayım. Onu da takip edelim" diye konuştu.

Hasret giderdi

Meydandaki kıraathane önünde kurulan masalarda lokum ve çay ikram edilen Bakan Tunç, bölge insanı ile sohbet ederek, hasret giderdi. Kumlucalılarla tek tek tokalaşarak vedalaşan Tunç, yine davul zurna eşliğinde beldeden uğurlandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kumluca'da TOKİ konutları ve çevre yolu projelerini takip edeceğini söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement