Açılıma Gitti, Sitem İşitti - Son Dakika
Politika

Açılıma Gitti, Sitem İşitti

Açılıma Gitti, Sitem İşitti

AK Parti Vekil Ziyaret Ettiği Ağrı'da Açılımla İlgili Tepkilere Muhatap Oldu

28.06.2010 08:27

Karabağ, AKP´li olduğunu bildiği halde CHP´li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu´nun üç, CHP´li Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak´ın ise iki kez federasyonu ziyaret ettiğini belirterek, Hotar´a ilk gelen AKP´linin kendisi olduğunu söyledi.

İzmir´de 22 derneğin biraraya gelmesiyle oluşturulan 15 bin üyeli Ege Ağrı Dernekleri Federasyonu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Nükhet Hotar ile AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan´ı ağırladı. Ziyaret, Federasyon Genel Başkanı Hasan Karabağ´ın sitemleri nedeniyle gergin geçti. AK Parti Karşıyaka İlçe Başkan Yardımcılığı görevinden federasyona Genel Başkan seçilince 'tarafsızlık' gereği istifa eden Karabağ, partisinin kendisine sahip çıkmadığını, CHP´liler sık sık geldiği halde AK Parti´den kimsenin kapılarını çalmadığını söyledi. Karabağ, sitemlerini şu sözlerle dile getirdi:

''Bize bir adım atana biz 10 adım atarız. Genimizde misafirperverlik var. Biz güçlü bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bir iktidar partisinin 15 bin kişiyi biraraya getirmediği İzmir´de biz, 15 bin kişiyle biraraya gelebiliyorsak bu ciddi anlamda bir güçtür. Biz sivil toplum kuruluşuyuz, ancak siyasetin içine girmeden de olmuyor. Siyasi olarak güçlü olmamız lazım. Güçlü olabilmemiz için de bizi temsil eden insanların olması lazım. Bu konuda bizlere hangi siyasi parti daha yakın olursa hangisi bize adım atarsa biz de ona destek veririz. Geçen süreç içinde bizi ziyaret edenlere açık destek verdik. Federasyon Genel Başkanı seçilmeden önce AK Parti Karşıyaka İlçe Başkan Yardımcılığı yapıyordum. Bu ilçede aktif siyaset yaptım. Federasyon Genel Başkanı olduktan sonra görevimden istifa ettim. Tüzük gereği tarafsız kalmam gerekirdi. AK Parti´li olmama rağmen AK Parti teşkilatı, federasyonu ilk kez şu anda ziyaret ediyor. Aziz Kocaoğlu AK Parti´li olduğumu bildiği halde üç kez federasyonu ziyaret etti. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve ilçe başkanları iki kez ziyaret etti, destek istedi. Biz Ege Bölgesi´nde gerçekten çok güçlü bir sivil toplum örgütüyüz. Bizi tanıyan, benimseyen, bize yol göstererek, değer verenlere biz de değer veririz.'

''DOĞLULULAR SÜRÜ GİBİ' SÖZÜNE SİTEM

Ege Ağrı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Karabağ, AK Parti´ye yönelik sitemlerini sert sözlerle sürdürdü. Huzur, barış ve kardeşlik için demokratik açılama destek verdiklerini, açılımın sözde kalmayıp eyleme dönüşmesini, içinin doldurulmasını istedi. Karabağ, açılım sürecinde TBMM´de kendisini ziyaret ettiklerinde, AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci´nin kendilerine ''Doğulular sürü gibi' dediğini öne sürerek, ''Belki yeri değil ama üzülerek ifade etmek istiyorum. TBMM´ye gittiğimizde AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci´nin söylediği sözleri hala içimize sindiremedik. Katmerci´den destek istediğimizde bize 'Doğulular sürü gibidir' dedi. Ben kendisine hemen cevap verdim. Doğulular´ın sürü olmadığını söyledim. Ama bu konu gerçekten bizleri üzdü. O kendi fikri. AK Parti´li birinin böyle laf kullanmasını kendisine yakıştıramadık' dedi.

Karabağ´ın sözlerinin ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, demokratik açılımı anlattı. Demokratik açılımın bir süreç olduğunu, şimdiden maddelerinin belirlenmediğini, sadece Doğu ve Güneydoğulular´ı kapsamadığını belirterek, ''Bizim bu duruşumuz için sizden destek istiyoruz' dedi. Hotar, Anayasa değişikliğindeki amaçlarını da anlatarak, referandum için destek istedi.

Elif DEMİRCİ - İZMİR - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Açılıma Gitti, Sitem İşitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement