Abdulkadir Selvi: Erdoğan'ın Birinci Önceliği Gül Değil - Son Dakika
Politika

Abdulkadir Selvi: Erdoğan'ın Birinci Önceliği Gül Değil

Abdulkadir Selvi: Erdoğan\'ın Birinci Önceliği Gül Değil

AK Parti kulislerindeki detayları köşesine taşıyan Abdulkadir Selvi, başbakanlık için Erdoğan'ın birinci önceliğinin Gül olmadığı detayına yer verdi.

16.07.2014 10:48  Güncelleme: 10:56

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamasının ardından, AK Parti'de partinin başına kimin geçeceği en çok merak edilen konulardan biri. Kulislerde Erdoğan'ın koltuğu için farklı isimler gündeme gelse de tüm gözler Abdullah Gül'e çevrilmiş durumda.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Yenişafak gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Dün TBMM'de AK Parti ve CHP grup toplantılarını izleyip, hükümet ve muhalefet kanadından kulis bilgilerini bugünkü köşesinden yazdı. Selvi'ye göre, Başbakan Erdoğan'ın birinci önceliği Abdullah gül değil. Bu durumda AK Parti'de büyük tedirginliğe yol açıyor.

İşte Selvi'nin yazısındaki o kısım;

Cumhurbaşkanı Gül'ün ne yapacağı merak ediliyor. Gül'ün, TOBB'un iftarında,' Bundan sonra da milletime hizmet etmeye devam edeceğim' sözü kulislerde siyasete açık kapı olarak değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanı, Kütahya gezisinde, bugünkü şartlarda gelecekle ilgili siyaset planının olmadığını söylemişti.

ERDOĞAN'IN "UYUM" KOŞULU

O günkü şartlarda ne vardı? Başbakan Erdoğan, 'Koşan,terleyen Cumhurbaşkanı' profili ortaya koymuştu. Başbakan'ın da kendisiyle uyumlu olması gerektiğinin altını çizmişti. 'Tüm yetkilerimi kullanırım' demişti. Cumhurbaşkanı Gül bu açıklamayı 18 Nisan 2014 tarihinde yapmıştı. Bir gün sonra Köşk adına gazetecileri arayan kaynak, 'Bugünkü şartlar'ın altını çizmişti.

ERDOĞAN'IN BİRİNCİ ÖNCELİĞİ GÜL DEĞİL

Görünen o ki, 'Bugünkü şartlarda' ve Cumhurbaşkanı'nın pozisyonunda bir değişiklik söz konusu. Gül'ün, TOBB'un bu tür organizasyonlarında ve veda ziyaretleri sırasında siyasete göz kırpan mesajlar vermeyi sürdürmesi bekleniyor. Dikkatle takip etmekte yarar var. Ben Erdoğan'ın şimdiye kadar ki çizdiği gelecek vizyonunda birinci önceliğinin Abdullah Gül olduğu sonucuna varmadım.

SÜREÇ SANCILI GEÇECEK

Ama bu süreç AK Parti açısından kritik bir süreç. Öyle kolay kolay ve sancısız olarak atlatılacağa da benzemiyor. Erdoğan cumhurbaşkanı seçildikten sonra doğal olarak, Gül partinin başına geçecek mi, kim Başbakan olacak sorularının cevabı aranacak. Gül'ün kararı kadar Erdoğan'ın kimi seçeceği de önem taşıyacak. Ancak Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi neticelendirilmeden, Başbakan kim olacak tartışmasının açılmasından rahatsız.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Abdulkadir Selvi: Erdoğan'ın Birinci Önceliği Gül Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Orhan Eroğlu: BENCE RIZA ZERRAB BİRİNCİ ÖNCELİĞİ. ZERRABI ATAMALI BAŞBAKANLIĞA . HAYIR SEVER İŞ ADAMI YAA SÖZÜM ONA. 18 4 Yanıtla
  • DOKUZUNCUKÖY: YUSUF YUSUF LAR BAŞLADI 16 1 Yanıtla
  • ARABACI: ŞAPPŞAL ADAM ONU HERKES BİLİYOR. TAYYİP ERDOĞAN SADECE KENDİ FİKİRLERİNİ VE 0 DESTEKLEYENLERE ÖNCELİK VERİR. YANİ UZUN LAFIN KISASI TAYYİP ERDOĞAN IN ÖNCELİĞİ BÜYÜK İHTİMALLE NUMAN OLACAKTIR. 11 1 Yanıtla
  • halil: tokmak tayyipte davulda numan kurtulmuşun boynunda olacak 2 0 Yanıtla

Advertisement