"Abd, Akp- CHP Koalisyonu İstiyor" - Son Dakika
Politika

"Abd, Akp- CHP Koalisyonu İstiyor"

"Abd, Akp- CHP Koalisyonu İstiyor"

Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 1'inci Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci, ABD'nin 12 Haziran seçimlerinden AK Parti- CHP koalisyonu çıkmasını istediğini ileri sürdü.

09.06.2011 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 1'inci Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci, ABD'nin 12 Haziran seçimlerinden AK Parti- CHP koalisyonu çıkmasını istediğini ileri sürdü.

Cumhuriyet Güçbirliği tarafından İzmir'de aday gösterilen Emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci ve tutuklu bulunan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in seçim kampanyasını yürüten eşi Şule Perinçek basın toplantısı düzenledi. NATO'nun İzmir Üssü'nün işlevinin değiştirilmesinin, ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) kapsamında Ortadoğu'daki emellerini kısa sürede gerçekleştirmeye yönelik olduğunu ileri süren Emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci, Türkiye- Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi işinin bir İsrail firmasına verilmek istenmesinin de bu planın bir parçası olduğunu savundu. BOP çerçevesinde ABD'nin asıl amacının Türkiye'yi İran ile savaşa sokmak olduğunu iddia eden Müjdeci, "ABD'nin Türkiye ile İran'ı savaştırma isteğini bu ülkeyi yönetenler de biliyor ve ABD'ye söz verdiler. Bu senaryonun hayata geçirilmesi, ancak AKP- CHP Koalisyonu ile olacaktır. Çünkü bu plan tek başına AKP ya da tek başına CHP tarafından kabul edilebilecek bir plan değildir. Bu planı iki parti ile birlikte gerçekleştirmek daha kolay olacaktır" dedi.

Bu planın bozulmasının tek şartının Cumhuriyet Güçbirliği'nin, TBMM'de 20 milletvekili ile temsil edilmesi olduğunu ifade eden Müjdeci, "Biz Meclis'e girdiğimizde bu oyunu bozacağız. Çünkü Cumhuriyet Güçbirliği, bizim gibi düşünen ancak sayıları az olduğu için konuşamayan insanların cazibe merkezi haline gelecek. Millete gideceğiz, 'Ey millet senin başına şunlar şunlar gelecek' diyeceğiz, milletin hakemliğine başvuracağız" diye konutu.

İşci Partisi Genel Başkanı ve Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Doğu Perinçek'in, Ankara ve ABD'yi rahatsız ettiği için dört duvar değil, 'sekiz duvar' içerisinde olduğunu söyleyen Şule Perinçek ise eşiyle telefonda konuşurken siyasi parti propagandası yaptığı gerekçesiyle kendisine ceza verildiğini dile getirdi. Şule Perinçek, "Görüşmeciye görüşme cezası verilmesi nerede görülmüştür? Doğu Perinçek'in hücrede olması, benim de onun yerine seçim propagandası yapmam Türkiye siyasi hareketi açısından kara bir lekedir. Burada mikrofon tutup sorularınızı yanıtlasaydı Türkiye ne kaybederdi? Doğu Perinçek yaşamı boyunca gerçekleşen 11 seçimin 8'inde ya yasaklı ya da cezaevinde idi. Ne zaman Amerikancı darbeler yapıldıysa, ne zaman ABD'nin Türkiye üzerinde, Ortadoğu'da Kafkasya'da planları var, Doğu Perinçek bir posta içeri gidiyor. ABD tarafından Türkiye'de bir engel olarak görülüyorsak demek ki doğru yoldayız, bununla da gurur duyarız. Ankara'daki siyasi parti başkanları İzmir'e bakınca 'gavur memleketi' görmüş gibi oluyor ya kendisi başka bir memleket penceresinden baktığı için öyle görüyor. Şunu net olarak gördüm ki İzmirı yurtseverlerin toprağı" dedi.

Toplantıda bulunan Doğu Perinçek'in oğlu Can Perinçek ise Cumhuriyet Güçbirliği adaylarının babasının deyimiyle, "Meclisi jimnastik salonu olmaktan çıkarıp önemli adımlar atacağına" inandığını ifade etti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Abd, Akp- CHP Koalisyonu İstiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement