AB Bakan Yardımcısı Büyükkaya Muş'ta - Son Dakika
Politika

AB Bakan Yardımcısı Büyükkaya Muş'ta

AB Bakan Yardımcısı Büyükkaya Muş\'ta

Avrupa Birliği (AB) Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, “Türkiye AB’ye girmese bile AB fonlarından en iyi şekilde faydalanmalıyız” dedi.

24.05.2014 13:34

Avrupa Birliği (AB) Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, "Türkiye AB'ye girmese bile AB fonlarından en iyi şekilde faydalanmalıyız" dedi.

AB Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere THY'nin tarifeli uçağı ile Ankara'dan Muş'a geldi. Muş Havaalanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Büyükkaya, AB fonlarından en üst düzeyde yararlanılması gerektiğini kaydederek, "AB'ye bir an önce girmeyi arzu ediyoruz. Bu safhada özellikle AB fonlarından gerek sivil toplum kuruluşlarımız, gerek belediyelerimiz gerekse vatandaşlarımızın yararlanması için Muş'ta tanıtım amaçlı birtakım görüşmelerimiz olacak. AB'ye giremezsek dahi fonlarından yararlanmayı hedef almalıyız çünkü AB fonları hibe şeklindedir. Bu hibelerden ne kadar çok yararlanırsak Türkiye AB'ye girmemiş olsa bile AB'den o kadar çok istifade etmiş olacak. Muş ziyaretimizde bu fonları da tanıtmak istiyoruz" dedi.

Muş gezisinin üç gün süreceğini kaydeden Büyükkaya, "Ziyaretimin temel nedeni bu bölgeyi görüp ziyaret edip tanımak. Eski Muş milletvekillerinden Alaaddin Fırat benim 54 yıllık arkadaşım. Kendisi sürekli beni davet ediyordu. Bu davet de bir vesile oldu" şeklinde konuştu - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AB Bakan Yardımcısı Büyükkaya Muş'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement