31 KCK Üyesi Daha Tutuklandı - Son Dakika
Politika

31 KCK Üyesi Daha Tutuklandı

31 KCK Üyesi Daha Tutuklandı

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 37 kişiden 31'i tutuklandı.

21.09.2011 10:26  Güncelleme: 11:35

-şırnak'ta terör örgütü PKK'nın gizli şehir yapılanması KCK/TM operasyonları kapsamında gözaltına alınan 37 kişiden, aralarında Cizre Belediye Başkan Vekili Hanım Onur'un da bulunduğu 31'i tutuklandı. Şüphelilerin, savcılık sorgularında Kürtçe savunma için talepte bulundu ancak bu talep 'Türkçe bildikleri' gerekçesiyle kabul edilmedi.

Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Şırnak'ta, 17 Eylül'de PKK'nın gizli şehir yapılanması KCK/TM'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 37 kişi dün Diyarbakır'a getirilip, adliyeye götürüldü. Gece geç saatlere kadar 5 özel yetkili savcı tarafından sorguları yapılan şüpheliler, Kürtçe ifade vermek istedi. Şüphelilerin talebini savcılık, 'şüphelilerin Türkçe bildiği bu sebeple tercüman atanamayacağı' gerekçesiyle geri çevirdi. Şüphelilerin ayrıca, ortam dinlemelerinin çözüm tespitleri için ses analizlerinin yapıldığı öğrenildi.

Savcılık sorgularının ardından 4 kişi serbest bırakılırken, 33 kişi ise tutuklama isteğiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 31 şüpheli tuklanırken, 2 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanan arasında Cizre Belediye Başkanı Vekili Hanım Onur'da bulunuyor. Onur ile birlikte tutuklanan diğer 30 kişi şunlar:

Mehmet Ziriğ, Mehmet Birlik, Mehmet Tunç, Reşit Gün, Selman Usal, Taybet Belge, Ağit Yiğit, Avni Elçi, Ali Güven, Ali Gün, Asiye Atılgan, Bahattin Yağarcık, Fırat Bilir, Mirza Kurt, Abdulaziz Bilgin, Adem Göçle, Azime İke, Cemil Yorgun, Hasan Kayar, İdban Kaplan, Faruk İke, Aydın Pusat, Harika Peker, Maruf Benek, Mehmet Edip Boz, Özcan Kurtuluş, Salih Direnç, Sahriye Ölmez, Selehattin Cıvıldak ve Serhat Uğur.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 31 KCK Üyesi Daha Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement