"Van Gölü Canavarı" Filminin Çekimleri Yeniden Başladı - Son Dakika
Magazin

"Van Gölü Canavarı" Filminin Çekimleri Yeniden Başladı

"Van Gölü Canavarı" Filminin Çekimleri Yeniden Başladı

Van'ın Erciş ilçesinde 2008 yılında başlanan ancak maddi imkansızlık nedeniyle ara verilmek zorunda kalınan 'Van Gölü Canavarı' adlı filmin çekimlerine yeniden başlandı.

11.07.2012 00:13

Van'ın Erciş ilçesinde 2008 yılında başlanan ancak maddi imkansızlık nedeniyle ara verilmek zorunda kalınan 'Van Gölü Canavarı' adlı filmin çekimlerine yeniden başlandı.

Van Gölü Canavarı, filmi yeniden start aldı. Yönetmenliğini Mehmet Bükülmez'in, yapımcılığını Mustafa Çetin'in üstendiği Van Gölü Canavarı filminde başrol oyunculuğunun Nazif Çetin yaparken, bazı dizilerde oynayan tanınmış simalardan Selahattin Taşdöğen, Naci Taşdöğen, Murat Ergün, Ceylan Yılmaz, İbrahim Kumral ve Çetin Yeltekin gibi çok sayıda oyuncu da filmde rol alıyor.

Yapımcı Mustafa Çetin, çektikleri film ile bölgenin tanıtımına katkı sağladıklarını söyledi. Bölgede meydana gelen yıkıcı deprem ile birlikte filmin senaryosunda da değişiklik yaptığını anlatan Çetin, "23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen yıkıcı deprem sonrası ailesini dostlarını kaybeden üç kafadar, Erciş'i terk etmeden kendilerince bir şeyler yapıp para kazanmanın yollarını aramaktadırlar. Bu üç kafadar daha sonra Van Gölü kenarına derme çatma kulübeden oluşan bir kahvehane yaparak insanların dikkatini Van Gölü'ne çekmeye çalışıyorlar. Filmde komedinin yanı sıra drama sahneleri mevcut. Başta Sayın Van Valimiz Münir Karaloğlu olmak üzere Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, ilçe ve belde belediye başkanlarımız bizlere barınma ve ulaşım konusunda büyük yardımları olmuştur. Kendilerine ekibim adına şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Filmin Yönetmeni Mehmet Bükülmez ise, hikaye ve senaryoyu çok beğendiğini belirterek, "Filmin ismi Van Gölü Canavarı. Bu canavarı depremle özdeşleştirmeye çalışıyoruz. Van ve Erciş, son birkaç aydır depremle gündeme gelen bir memleket. Buraya geliş nedenlerimizden birisi sosyal sorumluluk. Bizler sadece Van Gölü Canavarı filmi çekmeye gelmedik. Bu proje içinde deprem öncesi ve sonrası bölge halkının yaşadığı sıkıntılar, travmalar, ailesini, yakınını kaybeden insanlar var. Onlara destek olmak için de buradayız. Deprem sonrası burada kalan insanların yaşantısı, hayatı bütün her şeyini kapsanan bir proje yapmak istiyoruz. Bu bölgeyi tanıtan, anlatan bütün oyuncu arkadaşlar gibi ben de buraları çok beğendim. Elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Buradan çıtası yüksek sinemalarda, belki festivallerde gösterime girecek bir film çıkartmaktır. Bunun için bütün oyuncu arkadaşlarım, teknik ekip, reji herkes elinden geleni yapacaktır. Biz buraya maddi beklenti için asla gelmedik. Çoğu arkadaşımız hiç bir talebi olmadan geldi. Oyuncu arkadaşlar dahil amaç, hani bu bölgenin tanıtımına bir katkımız olsun istedik. Oyuncu arkadaşlarımın tamamı bizlere tahsis edilen konteynerlerde kalıyoruz. Bu şekilde depremzede insanlarımızı daha iyi anlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Filimde 'Halil' isimli karakteri canlandıran Sinema Oyuncusu Naci Taşdöğen de, Erciş'te olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, bedelsiz şekilde projeye destek verdiğini söyledi.

Filmin bir aylık sürede tamamlanmasının hedeflendiği kaydedildi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin 'Van Gölü Canavarı' Filminin Çekimleri Yeniden Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement