Töre mi Önce Gelir, Babalık Vicdanı Mı? - Son Dakika
Magazin

Töre mi Önce Gelir, Babalık Vicdanı Mı?

Töre mi Önce Gelir, Babalık Vicdanı Mı?

Hakan Karahan, Yeşim Ceren Bozoğlu ve Elifcan Ongur'un rol aldığı, gerçek bir hikayeyi anlatan 'Ateşin Düştüğü Yer' filmi; bir babanın töre ve vicdanı....

17.02.2012 06:03

Yönetmen İsmail Güneş; 'Gülün Bittiği Yer' filmi ile başlayan, 'Sözün Bittiği Yer' ile devam eden üçlemesinin son filmi 'Ateşin Düştüğü Yer'i, 9 Mart'ta izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor. Üçlemesinde; devletin vatandaşına sistematik olarak uyguladığı şiddeti anlattığını söyleyen Güneş'in son filmi 'Ateşin Düştüğü Yer'; bir gazete haberinden yola çıkılarak sinemaya aktarılmış. Film; evlilik dışı hamile kalan kızına aile büyükleri tarafından verilecek ceza ile babalık duygusu arasında sıkışıp kalan bir adamın hikayesini anlatıyor. Filmde babayı Hakan Karadağ, anneyi ise Yeşim Ceren Bozoğlu oynuyor.

BABA VE KIZI YOLCULUKTA

Filmin çekimlerine, Kasım 2010'da başlandı. Fethiye Yanıklar köyü, Ölüdeniz-Kelebekler Vadisi yolu, Kalkan- Kaş yolu, Kaş- Elmalı yolu ve Bolu-Kartalkaya yolunda toplam beş haftada çekilen film için 6 bin kilometre yol kat edildi. Yönetmen Güneş, filmi çekme nedenini ise şöyle anlattı: "2003'de okuduğum bir haberde, kızını öldüren baba Müslüm Çam'ın duygusunu anlamaya çalışmıştım. Kızını töreye kurban veren Çam, pişmanlık duymadığını söylüyordu. Bir baba, kızını öldürmeye kendini nasıl ikna edebilir? Bu duyguyu daha iyi anlayabilmek ve anlatabilmek için hikayeyi değiştirdim. O yüzden o güne kadar hiç konuşmamış baba ile kızı, birlikte yolculuğa çıkarmak ve tekrar birbirlerini sevdirmek bana ilginç geldi. Doğumla ölümün, aydınlık ile karanlığın, sevgi ile sevgisizliğin iç içe geçtiği bir trajedidir bu film."

#Sayfa#

FİLM KALBE ATEŞ DÜŞÜRÜYOR

'Ateşin Düştüğü Yer'de 'Osman' adlı baba karakterini canlandıran başarılı oyuncu Hakan Karahan, senaryoyu ilk okuduğu andan itibaren hikayeden çok etkilendiğini söylüyor. Yönetmen Güneş'in, ilk andan itibaren 'Osman' karakteri için kendisini düşündüğünü söylediğini de ekliyor. Karahan, hikayeyle tanışmasını ise şöyle anlatıyor: "Senaryoyu okumaya gece yarısı başladım. İki saatte bitirdim; ağladım, uyuyamadım sabaha kadar. Senaryo ince ince örülmüş, satır aralarında insanı düşünmeye sevk ediyor."

RAHATSIZ EDİCİ BİR HİKAYE

'Ateşin Düştüğü Yer'in; rahatsız edici ve kahredici bir hikaye olduğunu söyleyen Karahan, "Senaryoda okuduğum her şeyi sette gördüm. Rolüme de iki ayda hazırlandım. 'Osman' oldum" diyor. Başarılı oyuncu filmi şu sözlerle özetliyor: "Yaşam sıcağından ölüm soğuğuna uzanan öyküde hakikaten kalbe ateş düşüyor."

#Sayfa#

KAFAM, RUHUM VE BEDE NİM İSYAN EDE EDE OYNADIM

Filmde, töreye kurban giden kızın annesini oynayan Yeşim Ceren Bozoğlu, "Senaryoyu okurken ağlamaktan içim dışıma çıktı" diyor. Hikayenin de, rolünün de çok ağır olduğunu söyleyen Bozoğlu, "Değişmez görünen yazgıya, töreye; kafam, ruhum, bedenim isyan ede ede oynamaya çalıştım" diyor. İlk sinema filminde töreye kurban edilmek istenen 'Ayşe' karakterini canlandıran 18 yaşındaki oyuncu Elifcan Ongur ise 'Ateşin Düştüğü Yer'in kendisi için unutulmaz bir deneyim olduğunu söylüyor: "Bu rolle aslında daha hiçbir şey öğrenmediğimi öğrendim. 'Ayşe' karakteri, neden oyuncu olmak istediğimi bir kez daha hatırlattı bana."

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Töre mi Önce Gelir, Babalık Vicdanı Mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement